If forsikring mener sykkelforsikringer er unødvendige

Å lokke kunder til å tegne egne sykkelforsikringer er smør på flesk, mener forsikringsselskapet.
Illustrasjonsbilde. 13.500 sykler ble meldt stjålet i Norge i 2021. Gjennomsnittsprisen stiger, mye takket være elsykler. | Foto: Shutterstock
Illustrasjonsbilde. 13.500 sykler ble meldt stjålet i Norge i 2021. Gjennomsnittsprisen stiger, mye takket være elsykler. | Foto: Shutterstock

13.500 sykler ble meldt stjålet i Norge i 2021, men til tross for at dette er en vanlig type erstatningssak for forsikringsselskapene mener If Forsikring det er en overflødig forsikring for kundene å ha.

– Egen sykkel- eller elsykkelforsikring er unødvendig for de fleste. Tyveri av sykkel er nemlig dekket på innboforsikringen, og det er denne nesten alle bruker ved sykkeltyveri, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If i en pressemelding.

If er imidlertid åpne om at norske forsikringsselskaper ikke reagerte godt nok på trenden med at stadig flere kjøpte dyrere sykler, inkludert elsykler.

– Vi hang etter utviklingen i noen år. I dag har de fleste forsikringsselskaper regulert opp maksbeløpene ved sykkeltyveri vesentlig på innboforsikringen, og de aller fleste hverdags-, jobb- og skolesykler er dermed dekket på denne forsikringen de aller fleste norske husholdninger har fra før, sier Clementz.

Men det finnes en balanse når man skal inkludere sykler i innboforsikringene. Spesielt om dekningen skal gjelde tyverier på andre steder enn hjemme.

– Eier du sykkel med verdi over 40 000 kroner, kan du kontakte oss for å utvide forsikringssummen på innboforsikringen. Så heller ikke for de dyrere syklene er det nødvendig med egen sykkelforsikring, sier Clementz.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også