Antallet med behandlingsforsikring øker

Tryg Forsikring ser en økning innen behandlingsforsikring, og tror pandemien og hjemmekontor er grunnen.
Illustrasjonsfoto. | Foto: Shutterstock.
Illustrasjonsfoto. | Foto: Shutterstock.

Ifølge en pressemelding fra forsikringsselskapet Tryg er det nært 700.000 nordmenn som nå har behandlingsforsikring. Denne forsikringen er ment å gi kunden rask tilgang til medisinsk behandling.

9 av 10 er dekket via arbeidsgiver, og i 2021 økte antall nye personer med forsikringen med 50.000. I meldingen skriver Tryg at forsikringen ble brukt til behandling hos fysioterapeut, kiropraktor, psykolog og legespesialist.

– Gjennom pandemien har den eksplosive økningen i bruk av hjemmekontor trolig medført til at nesten en kvart million personer i fjor brukte behandlingsforsikringen til å gå til fysioterapeut eller kiropraktor. Slik behandling økte i fjor med nær 50 prosent i forhold til året før, mens bruken av psykiater- og psykologtjenester nær fordoblet seg, sier kommunikasjonsdirektør Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Behandlingsforsikring, eller kanskje bedre kjent som helseforsikring, har mer enn doblet seg de siste ti årene, skriver Tryg.

Brandeggen sier det er bedrifter som ønsker å redusere sykefraværet, og da spesielt bedrifter innen industri, bygg og anlegg og varehandel som dekker behandlingsforsikring for sine ansatte.

Gir seg som direktør i Sparebankforeningen

Nordnet lanserer boliglån for rike kunder i Norge: – Vi har fått mange henvendelser fra Nordnet-kunder som har boliglån i Sbanken

Vil ha klarhet i yrkesskadedekning på hjemmekontor: – Du skal føle deg like trygg på hjemmekontoret som på kontoret

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også