Nordea kjøper dansk livsforsikrings- og pensjonsselskap

Nordea har inngått en avtale med Danmarks femte største kommersielle livselskap.
Snorre Storset er leder av Asset & Wealth Management i Nordea. | Foto: Nordea
Snorre Storset er leder av Asset & Wealth Management i Nordea. | Foto: Nordea

Topdanmark Livsforsikring tilbyr tjenestepensjon og tilknyttede forsikringsprodukter til privatpersoner og små og mellomstore bedrifter.

Nordea har inngått en avtale med Topdanmark Forsikring (Topdanmark) om å kjøpe Topdanmarks liv- og pensjonsvirksomhet, Topdanmark Livsforsikring.

Nordea Life Holding AB kjøper 100 proent av aksjene i Topdanmark Liv Holding A/S.

Danmark er det nest største liv- og pensjonsmarkedet i Norden.

Topdanmark Livsforsikring har cirka 12 milliarder euro i midler til forvaltning ved utgangen av 2021, og rundt 225 000 kunder.

– Vi er glade for å kunne kunngjøre dette oppkjøpet. Topdanmark Livsforsikring passer oss svært godt strategisk og styrker posisjonen vår i det danske sparemarkedet for personkunder. Vi kjenner Topdanmark fra samarbeidet vi allerede har innen skadeforsikring, og ser frem til å utvikle Topdanmark Livsforsikring-virksomheten i Nordea, sier Snorre Storset, leder av Asset & Wealth Management i Nordea, i en pressemelding.

Topdanmark Livsforsikring skal integreres i Nordea og drives under Nordeas merkevare.

– I mange år har vi hatt fordelen av å tilby både skadeforsikring og livsforsikring i Topdanmark-konsernet, og det har gagnet både kunder og aksjonærer. Nordea har de riktige forutsetningene og ambisjonene til å drive og videreutvikle Topdanmark Livsforsikring. Vi vil fortsette å selge livsforsikringsløsninger, men i fremtiden vil de leveres av Nordea. Vi gleder oss til å styrke det strategiske samarbeidet mellom Nordea og Topdanmark, sier Peter Hermann, administrerende direktør i Topdanmark.

Den avtalte prisen for Topdanmark Livsforsikring er på rundt 270 millioner euro etter et utbytte som utbetales til Topdanmark før sluttføringen av oppkjøpet.

Det tilsvarer et estimert kurs-fortjenesteforhold på 13 basert på resultatprognosen for 2022. Prisen vil justeres basert på inntekt akkumulert frem til sluttføringsdato. Det forventes at transaksjonen vil absorbere opptil to basispunkter av kjernekapitalen og føre til en liten økning i Nordea-konsernets inntekt per aksje og avkastning på egenkapital.

Transaksjonen forutsetter godkjenninger fra aktuelle myndigheter, og oppkjøpet forventes sluttført i andre halvdel av 2022, ifølge banken.

Topdanmark Livsforsikring:

  • Midler til forvaltning består av rundt 75 prosent fondsforsikrede produkter (Unit Link) og 25 % produkter med gevinstandeler.
  • Det estimerte antallet ansatte i Topdanmark Livsforsikring er rundt 300 på tidspunktet for sluttføringen.

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også