Gjensidige: Inkluderer ukrainske flyktninger i norske forskringer

Utvider dekningen i blant annet innboforsikring for kunder som tar inn ukrainske flyktninger i sine hjem.
Ukrainske flyktninger ankommer Scandic Helsfyr etter å ha blitt hentet med buss på grensen mellom Polen og Ukraina. | Foto: Terje Pedersen / NTB
Ukrainske flyktninger ankommer Scandic Helsfyr etter å ha blitt hentet med buss på grensen mellom Polen og Ukraina. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Gjensidige skriver i en pressemelding at de utvider sine vilkår for innboforsikring til kunder som tar inn ukrainske flyktninger i sine hjem.

Ukrainere flykter fra sitt krigsherjede hjemland til land i Europa, og så langt er omtrent 1000 ukrainske flyktninger kommet til Norge. Flere av disse blir innlosjert i private hjem.

Gjensidiges innboforsikring vil fremover også dekke ukrainske flyktningers innbo og forsikringsselskapet fjerner også kravet om å utvide forsikringen til flere boenheter dersom de tilbys en egen hybel eller leilighet i boligen.

– Vi håper dette kan være et lite bidrag til å øke flyktningenes følelse av en trygg hverdag og å bli ivaretatt. Dessuten håper vi det kan øke tryggheten til de familiene som åpner hjemmene sine, sier kommunikasjonsdirektør Øystein Thoresen i Gjensidige i en pressemelding.

Flere endringer

Gjensidige gjør også flere andre vilkårsendringer:

  • Vilkårene gjelder også dem som låner ut fritidsboliger eller sekundærboliger til flyktninger.
  • Bilforsikringen vil også gjelde dersom man låner bilen sin til en flyktning, så lenge de har et førerkort gyldig i Norge.
  • Gjensidige vurderer om kollektive personforsikringer for familier også skal gjelde for flyktninger man tar inn i egen bolig.

Tietoevry om cybersikkerhet: – Vi står ovenfor en meget kompetent motstander

Bankanalytiker om krigen i Europa: – De norske bankene blant dem som påvirkes minst

Oljefondet «gir bort» russiske aksjer

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også