FinansWatch

Riksrevisjonen kritiserer myndighetenes arbeid med klimatilpasning

Arbeidet med å sikre boligområder og infrastruktur mot flom- og skredskader er for dårlig, konkluderer Riksrevisjonen. Fremtind estimerer flere titalls milliarder i skader knyttet til ekstremvær i det kommende tiåret.

Riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen kritiserer norske myndigheter for manglende klimatilpasninger av bygninger og infrastruktur. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Reiksrevisjonen har gått gjennom myndighetenes arbeid med å klimatilpasse risikoutsatte områder mot flom og skred. Klimaendringene fører til økte skader fra ekstremvær, men de nødvendige tilpasningene er ikke på plass, ifølge Riksrevisjonen.

– Undersøkelsen vår viser at kritiske områder ikke er godt nok kartlagt. Da risikerer vi at det bygges nytt på steder hvor faren for flom eller skred øker. Heller ikke for eksisterende bebyggelse og infrastruktur har myndighetene god nok oversikt eller satt i gang nødvendige sikringstiltak. Dette er alvorlig. Det kan komme til å koste oss dyrt og gå ut over folks sikkerhet, sier riksrevisor Kar Eirik Schjøtt-Pedersen i en pressemelding.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch