If åpner for å erstatte avbestillingskostnader for kunder som ikke har påvist koronasmitte

If vil erstatte avbestillingskostnader for nærkontakter som avbestiller reiser uten at koronaviruset er påvist.
Kommunikasjonsdirektør i If, Andreas Handeland. | Foto: If / PR
Kommunikasjonsdirektør i If, Andreas Handeland. | Foto: If / PR

Regjeringens lettelser har skapt telefonstorm til If. Etter at karanteneplikten ble fjernet anbefaler helsemyndighetene at nærkontakter til dem som er smittet tester seg hver dag i fem dager for å oppdage smitte på et tidlig tidspunkt. Det skaper usikkerhet og uforutsigbarhet hos nordmenn som skal ut og reise, det skriver If i en pressemelding.

Derfor har forsikringsselskapet bestemt at kundene selv kan velge om de ønsker å reise når de er i den fem dager lange testperioden. Dette gjelder også for de påfølgende fem dagene der nærkontakter blir anbefalt å unngå sammenkomster og arrangementer.

– Dette betyr at kunder som er enten husstandsmedlem eller kjæreste med den som er smittet, kan få erstattet avbestillingskostnader de blir sittende igjen med selv. Mange vil rett og slett ikke reise i denne testperioden hvis de mistenker at de enten kan bli syke selv eller smitte andre, og det ønsker vi å legge til rette for, sier kommunikasjonsdirektør i If, Andreas Handeland.

Ordningen gjelder for nærkontakter som bor i samme husstand som den smittede, eller som er kjæreste med vedkommende. Gyldig dokumentasjon er PCR- eller antigentest tatt av helsepersonell, eller en legeerklæring. En hurtigtest regnes ikke som tilstrekkelig dokumentasjon.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også