If frykter flere bulker lille juleaften

Til tross for færre bilskader i dagene før jul de siste årene, tror If at lille juleaften i år kan skape mye jobb for forsikringsselskapene.
Kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If. | Foto: If/Pressebilde
Kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If. | Foto: If/Pressebilde

De siste tre årene har færre krasjet bilen i juleinnspurten, og med omikron tror If tallene vil fortsette å synke. Allikevel ser forsikringsselskapet for seg én spesiell dag som den store bulkedagen.

– I år faller lille juleaften på en torsdag. Jeg tror det vil gjøre lille juleaften til en bulkeutsatt dag. Det betyr mange i butikkene, lang åpningstid og fullt kjør av folk som desperat skal kjøpe de siste gavene. Samtidig kan et snøfall eller veldig glatt føre en av de andre dagene brått forandre dette bildet. Det blir spennende å se om bulketallene vil øke igjen, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If, i en pressemelding.

For ti år siden registrerte forsikringsselskapene 5695 karosseriskader på lille juleaften og de to dagene i forkant, opplyser If. Nedgangen i antall bulker har vært stor, og i fjor var tallet nede på 3241 skriver If at tall fra Finans Norge viser.

– Det er åpenbart ikke bare koronatiltak og smittesituasjon som virker inn, for det har vært en nedgang disse dagene før hver jul de tre siste årene. Vanligvis er det bulketopp én av disse tre dagene før juleaften, men det varier år for år hvilken dag dette bil, sier Clementz.

Clementz tror også at smittesituasjonen i samfunnet med omikron vil spille inn på bulkingen, og kaller omirkon-varianten en «uregjerlig joker» for årets førjulsbulker.

Wiersholm: En trend at flere M&A-transaksjoner blir forsikret

Gjensidige om Falck-kjøpet: – Skal være en nøytral aktør tilgjengelig for alle

Gjensidige, KLP og Storebrand ble stresstestet av EIOPA 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også