Gjensidige kjøper Falcks veihjelpsselskaper for 1,4 milliarder

Gjensidige Forsikring kjøper Falcks veihjelpsselskaper i Norge, Sverige, Finland, Estland og Litauen fra Falck-gruppen for 1,4 milliarder kroner.
Konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Falcks veihjelpsaktiviteter passer svært godt inn i Gjensidiges strategi for å tilby kundene et bredere tilbud av tjenester knyttet til bilhold. Vi ser frem til å videreutvikle Falcks veihjelpsaktiviteter under vårt eierskap, til fordel for alle Falcks nordiske veihjelpskunder, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige i en pressemelding.

Falck er en ledende aktør innen veihjelp i de fem landene, med over 1400 bergingsbiler fordelt på 370 stasjoner. Selskapet hadde 280.000 oppdrag i 2020, og en omsetning på 75,8 millioner euro, som tilsvarer nær 800 millioner kroner.

– Både forsikring og veihjelp handler om å skape trygghet og løser problemer for kundene, så disse virksomhetene passer svært godt sammen, sier Baastad.

Solgte eiendomsselskap

Fredag ble det også kjent at Gjensidige Forsikring ASA og AMF Pensionsförsäkring AB selger eiendomsselskapet Oslo Areal til Entra ASA. Entra ASA kjøper samtlige aksjer i eiendomsselskapet Oslo Areal AS for 13,55 milliarder kroner, melder selskapet i en pressemelding. Gjensidige har vært en langsiktig eier av Oslo Areal siden 2005, og har fra 2015 eid selskapet sammen med AMF, og høster en gevinst på to milliarder etter salget.


  • Det er den danske Falck-gruppen som selger Falck veihjelp, for å konsentrere innsatsen om sine andre aktiviteter innen helse, brannvern og ambulanse. Falcks veihjelpselskap i Danmark er ikke del av avtalen.
  • Veihjelpvirksomheten vil bli drevet videre som en selvstendig enhet i Gjensidige-konsernet, og over tid få et nytt merkenavn. Alle kundeforhold i Falck, herunder andre forsikringsselskaper, videreføres som i dag.
  • Gjensidige vil fortsatt satse på franchise-modellen, og oppkjøpet vil ikke få noen praktisk betydning for dem som utfører veihjelptjenester på vegne av Falck.

I 2019 kjøpte If forsikring et gjeldstynget Viking Redningstjeneste for 325 millioner kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter