FinansWatch

If etterspør klarhet i reiseråd fra UD: – Mange er forvirret

If Europeiske Reiseforsikring opplever nå en kraftig økning i antallet henvendelser. Omikron-spredningen skaper frykt og usikkerhet.

Foto: NTB/Halvard Alvik

Mange nordmenn har bestilt reiser som skal finne sted i ukene frem mot jul og nyttår, og er nå usikre på hvordan de skal forholde seg til situasjonen, det skriver If i en pressemelding.

– Vi får nå høre at mange er forvirret fordi myndighetene ikke gir noe entydig råd med tanke på utenlandsreiser. FHI uttaler på sin side at det kanskje er tryggest å holde seg hjemme fordi nye tiltak stadig innføres. Parallelt med dette blir det foreløpig ikke innført nye reiseråd fra UD. Det gjør ikke ting enkelt for de reisende, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If Europeiske Reiseforsikring.

Det er UD som har grunnlaget for å si hvor det er trygt for nordmenn å oppholde seg og ikke. Per nå er det kun utstedt pandemi-relatert reiseråd for land i den sørlige delen av Afrika. Mange av de som tar kontakt med If, har spørsmål om hva som dekkes dersom de ønsker å avbestille reisen sin.

– Dersom det foreligger et reiseråd fra UD på landet du skal reise til når det er 72 timer eller mindre til avreise, får kundene dekket avbestillingskostnader de blir sittende igjen med selv. Men avbestilling grunnet smittefrykt, som mange nå kjenner på, er ikke dekket, sier Handeland.

Konserter, fotballkamper og lignende blir ikke dekket ved en avbestilling.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch