FinansWatch

Finans Norge tror det i år blir rekord for vannskadeutbetalinger for forsikringsbransjen

Tryg har hittil i år betalt ut 30 prosent mer i skadeerstatninger for vann- og frostskader sammenlignet med i fjor.

Norge går mot vannskader for mer enn 3,5 milliarder kroner i år. – Det vil være ny rekord, og er trolig en direkte følge av et våtere og villere klima, mener kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring. | Foto: Tryg

– Bare i årets tre første måneder var økningen i antall skader på 44 prosent, og nå i oktober var vannskadekostnadene våre nær doblet i forhold til i fjor, uttaler kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring i en pressemelding.

– De største utbetalingene er relatert til nedbør som trenger inn i hus, eller oversvømmelser på grunn av tilbakeslag i avløpsnettet. Vi har også en markant økning i antall frostskader, legger Brandeggen til.

Ved utgangen av september var det samlede antallet vannskader for hele forsikringsbransjen kommet opp i over 60.000. Finans Norge estimerer at skadetallet vil ende på over 82.000 i år, også det ny rekord, og at kostnaden vil passere 3,5 milliarder kroner for første gang. Det skriver Tryg i en pressemelding.

Snittkostnaden ved vannskade ligger nå på vel 43.000 kroner, men enkelte skader kan koste millionbeløp å utbedre, ifølge forsikringsselskapet.

Mer fra FinansWatch

Skal rekruttere unge talenter til finansbransjen

– Vi ønsker å være den naturlige samarbeidspartneren når selskaper i finanssektoren skal se etter sitt neste talent. Det er attraktivt med et selskap som spesialiserer seg på «talent search» innenfor finanssektoren, ikke bare «den eldre garde», sier fersk leder Fanny Harg i Finanstalenter AS.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch