FinansWatch

Finans Norge tror det i år blir rekord for vannskadeutbetalinger for forsikringsbransjen

Tryg har hittil i år betalt ut 30 prosent mer i skadeerstatninger for vann- og frostskader sammenlignet med i fjor.

Norge går mot vannskader for mer enn 3,5 milliarder kroner i år. – Det vil være ny rekord, og er trolig en direkte følge av et våtere og villere klima, mener kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring. | Foto: Tryg

– Bare i årets tre første måneder var økningen i antall skader på 44 prosent, og nå i oktober var vannskadekostnadene våre nær doblet i forhold til i fjor, uttaler kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring i en pressemelding.

– De største utbetalingene er relatert til nedbør som trenger inn i hus, eller oversvømmelser på grunn av tilbakeslag i avløpsnettet. Vi har også en markant økning i antall frostskader, legger Brandeggen til.

Ved utgangen av september var det samlede antallet vannskader for hele forsikringsbransjen kommet opp i over 60.000. Finans Norge estimerer at skadetallet vil ende på over 82.000 i år, også det ny rekord, og at kostnaden vil passere 3,5 milliarder kroner for første gang. Det skriver Tryg i en pressemelding.

Snittkostnaden ved vannskade ligger nå på vel 43.000 kroner, men enkelte skader kan koste millionbeløp å utbedre, ifølge forsikringsselskapet.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger