Tryg Forsikring: – Skademeldingene har tikket inn hele helgen  

Etter uværet i Sør-Norge har Tryg så langt registrert 51 skader.
Store menger med trær lå strødd over fylkesvei 243 i Hedalen på grensen mellom Ringerike og Sør Aurdal. | Foto: tipser / NTB
Store menger med trær lå strødd over fylkesvei 243 i Hedalen på grensen mellom Ringerike og Sør Aurdal. | Foto: tipser / NTB

– Skademeldingene har tikket inn hele helgen, og mandag ettermiddag hadde vi registrert skader på 41 private boliger, fire næringslivsbygninger, samt seks biler, uttaler Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, i en pressemelding.

– Vi estimerer de foreløpige kostnadene til vel seks millioner kroner, men dette kan endre seg når skadeomfanget blir nøyere besiktiget. Det kan trolig også komme flere etterregistreringer av skader, det er ikke uvanlig, legger Brandeggen til.

Forsikringsselskapet regner med at noen av skadene kan overføres til Norsk Naturskadepool, som er en felles ordning mellom forsikringsselskapene som sikrer dekning mot naturskader for alle som har tegnet brannforsikring.

Naturskadepoolen har registrert 4366 skader til et estimert erstatningsbeløp på rundt 250 millioner kroner per 31. oktober i år. Tryg opplyser at over 3000 av disse skadene er i forbindelse med uvær og storm.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også