FinansWatch

Tryg Forsikring tar ikke egenandel ved viltpåkjørsler

Mer enn 10.000 hjort, elg og rådyr har hittil i år blitt påkjørt på veiene, og antall viltpåkjørsler øker, melder Tryg Forsikring.

Illustrasjonsfoto. Nå kommer høysesongen for viltpåkjørsler. | Foto: Shutterstock

I fjor var det totalt 12.500 viltpåkjørsler på norske veier, viser tall fra hjorteviltregisteret, skriver Tryg Forsikring. Sammenlignet med tilsvarende periode i fjor har det vært nær to prosent økning i viltpåkjørsler hittil i år, og nå kommer høysesongen.

– Mørketiden gjør det vanskeligere å se de store dyrene, som er mer på vandring i skumring eller grålysningen enn midt på dagen. I tillegg vil snø i terrenget føre til at dyrene trekker mot veiene. En påkjørsel av hjortedyr kan oppleves dramatisk, og innbefatter ofte store bilskader. Senhøsten og vinteren er en tid der vi har flest skadesaker i forbindelse med påkjørsler, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring, i en pressemelding.

Dersom kunder av Tryg kommer ut for en viltpåkjørsel, vil forsikringsselskapet dekke egenandelen og de tar heller ikke bort noe fra bonusen til kunden på kaskoforsikringen. Men betingelsen er at personen som kommer ut for en påkjørsel melder ifra.

Det er i Viken fylke det er har vært flest viltpåkjørsler, med 3071 så langt i 2021.

Økte premieinntekter og lavere kostnadsprosent for KLP Skadeforsikring

Tryg: – Datakriminaliteten er gått kraftig opp, men bedrifter forsikrer seg ikke mot det

Ble informert om CO2-utslipp – vil heller reparere ødelagt utstyr 

Mer fra FinansWatch

Pensjonssparing: Flere skrur på «Is i magen»

Med funksjonen «Is i magen» i Kron-appen kan kundene følge med på hvordan nyhetsbildet påvirker investeringene deres. – Dette for å hjelpe kunden å nettopp ha is i magen opp mot opprinnelig spareplan, sier Emma Tryti i Kron.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch