Gjensidige har utbetalt over en milliard kroner i brannerstatninger siste ti årene

Forsikringsselskapet har det siste halvannet året registrert 870 branner eller branntilløp i borettslag og sameier med erstatninger for 214 millioner kroner.
Illustrasjonsfoto av brann. | Foto: Gjensidige
Illustrasjonsfoto av brann. | Foto: Gjensidige

Over de siste ti årene har Gjensidige utbetalt over en milliard kroner i brannerstatninger, skriver forsikringsselskapet i en pressemelding. Bare på det siste halvannet året har selskapet betalt 214 millioner kroner. Tallene gjaldt perioden 2020 til juli 2021.

Gjensidige skriver at tallene deres viser at det skjer en brannhendelse hver eneste dag, og at en kartlegging selskapet har gjennomført viser at det i halvparten av bofellesskapene aldri har vært gjennomført en brannøvelse.

– Resultatene er skremmende, og viser at mange gir blaffen i brannsikkerheten. Tidlig varsling og kunnskap om hvor man skal rømme kan være helt avgjørende for om man overlever en brann, sier leder for risikostyring Arild Tømte i Gjensidige i meldingen.

Han håper at folk i bofelleskap der det ikke er gjennomført brannøvelse tar dette opp med styret, og at det er en selvfølge å gjennomføre brannøvelser hvert år.

Frende Forsikring har jobbet i flere år med nye distribusjonskanaler: – Vi har godt vekstpotensial fremover

Storebrand om tredje kvartal: – Beste underliggende driftsresultat noensinne

Kjøpte Nordeuropa forsikring Norge: – Skal bli en aktør som er annerledes 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også