Sterk vekst for Tryg i Norge

Forsikringsselskapet Tryg fortsetter veksten og kan vise til et teknisk resultat for tredje kvartal på 442 millioner kroner.
Norgessjef Espen Opedal i Tryg. | Foto: Tryg Forsikring
Norgessjef Espen Opedal i Tryg. | Foto: Tryg Forsikring

I en pressemelding om tredje kvartal forteller Tryg om et godt kvartal, og et godt 2021. Så langt i år er teknisk resultat på 1.040 millioner kroner, som er 396 millioner kroner bedre enn samme periode i 2020. Teknisk resultat for tredje kvartal er 442 millioner kroner, 106 millioner kroner bedre enn samme kvartal i fjor.

Tryg har fått 7.800 nye kunder så langt i år, og har vokst med én milliard kroner i det norske privatmarkedet siden 1. april 2020.

– Vi er fornøyde med at vi klarer å vokse og tjene penger samtidig som vi også gjennomfører et stort oppkjøp, sier norgessjef Espen Opedal.

Tryg-konsernet køpte britiske RSA forsikring tidligere i år, og som et resultat av oppkjøpet skal norske Codan integreres med Trygs norske forretning, opplyser Tryg.

Så langt i år er Tryg, sammen med det heleide selskapet Enter og Codan, den største aktøren på forsikringer av nye biler i Norge. De tre selskapene hadde en samlet markedsandel på 34 prosent, solid foran nærmeste konkurrent.

Tryg Forsikring har utbetalt 55.000 saker i forbindelse med korona-pandemien siden mars i fjor. Til sammen har selskapet utbetalt 220 millioner kroner i erstatninger til sine kunder. 90 prosent av skadene dreier seg om reise og avbestilling.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også