Mann dømt for forsikringssvindel mot Storebrand

En mann er dømt til 60 dager fengsel fordi han i søknaden om personforsikring til Storebrand Livsforsikring ikke opplyste om at han hadde vært sykmeldt.
En mann er dømt til fengsel for forsikringssvindel. | Foto: Colourbox
En mann er dømt til fengsel for forsikringssvindel. | Foto: Colourbox

Dette skriver Gudbrandsdølen Dagningen (GD). Forsikringen hadde gitt mannen en utbetaling på 310.000 kroner årlig fram til mannen ble 67 år gammel.

Nå er mannen dømt til fengsel, fordi han i søknadspapirene ikke opplyste om at han hadde vært sykemeldt.

Mannen svarte «nei» på spørsmål om han tidligere hadde vært sykemeldt mer enn to uker sammenhengende, og også «nei» på spørsmål om han hadde vært henvist til spesialistundersøkelser, ifølge GD.

Etter at forsikringsselskapet undersøkte opplysningene nærmere, og kontaktet fastlegen, fikk de andre opplysninger. Mannen hadde vært sykmeldt i en lengre periode og også vært henvist til spesialist. Da forsikringsselskapet så spurte mannen om det var opplysninger han burde opplyst om, om egen helse, svarte han nei, skriver GD. 

Ifølge avisen mener retten det er bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte forsettlig har gitt uriktige opplysninger om en omstendighet som han forsto var av betydning for Storebrand. Han unnlot dessuten å bruke muligheten han ble gitt av Storebrand til å korrigere helseopplysningene.

Dommen falt i Vestre Innlandet tingrett i september.

Nordic Financial CERT: – De kriminelle bryr seg ikke om hvilken bank de stjeler fra

DNBs kunder utsatt for kjærlighetsbedrageri

Svindeletterforsker: – Det meste går på tillit, men vi vet at noen lurer oss 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter