Frende kutter i fristene for klimamål

Frende vil gi alle som forvalter kapital for dem ti år mindre på å nå sine utslippsmål enn EUs målsetting.
Leder for kapitalforvaltning i Frende, Helge Syrstad. | Foto: Frende Forsikring
Leder for kapitalforvaltning i Frende, Helge Syrstad. | Foto: Frende Forsikring

Frende Forsikring har valgt å stille strenge krav til sine leverandører av forvaltningstjenester, for å nå sine egne mål om nullutslipp. Det skriver selskapet i en pressemelding.

– Innen utgangen av 2022 skal alle som forvalter penger for Frende forplikte seg til å jobbe for netto nullutslipp i porteføljene, sier Helge Syrstad, leder for kapitalforvaltning i Frende.

Frende har i tillegg satt en frist til 2040 for at investeringsporteføljen skal ha netto nullutslipp. Det er ti år tidligere enn målet til EU.

– Ved å sette målet om klimanøytralitet til 2040 i stedet for 2050, legger vi et press på og gir et tydelig signal til oss selv og forvalterne våre om at vi må gå foran for å nå netto nullutslipp tidligere. Forvalterne vil så igjen legge press på ulike selskaper det kan være aktuelt for oss å investere pengene våre i, sier Syrstad.

Dette blir ikke helt uten utfordringer for forvalterne som leverer tjenester til Frende.

– Vi får tilbakemeldinger om at dette er et svært ambisiøst mål, men vi mener at dette er veien å gå. Vi har vært ambisiøse lenge, og det skal vi fortsette å være, sier Syrstad.

Frende har seks milliarder kroner i innbetalte premier til investering med tanke på fremtidige utbetalinger. Noen av midlene kommer også fra Frendes eiere.

– Gjennom forvaltningen av selskapets midler har Frende et viktig samfunnsansvar, og vi har vært opptatt av ansvarlighet siden oppstarten i 2007. Vi har alltid hatt fokus på hva vi ikke ønsker å bli assosiert med, og har styrt langt unna investeringer i selskap knyttet til områder som for eksempel kontroversielle våpen, pornografi og barnearbeid, sier Syrstad.

Kun fire av de fjorten forvalterne Frende jobber med har allerede forpliktet seg til en nullutslippsambisjon.

Nordnet starter eget fondsselskap – vil eie mer av verdikjeden

Astat har startet innrullering av kunder: – Mange av de vi er i kontakt med virker frustrert over de eksisterende finanstjenestene i markedet

Nordnet tar i bruk EUs taksonomi for bærekraft på sin fondsplattform 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også