Brexit og pandemi gav Tryg perfekt timing for RSA-oppkjøp

Intervju: Dei to saman var eit lykketreff for oss, seier konsernsjef Morten Hübbe i Tryg til FinansWatch. Heile gigantkjøpet til 85 milliardar norske kroner og eigen emisjon vart i tillegg gjennomført utan eit einaste fysisk møte mellom dei ulike partane. I dette intervjuet fortel Hübbe om spelet i kulissane – og av og til i baksetet på natten – då Tryg blei Nordens største forsikringsselskap.

Konsernsjef Morten Hübbe forteller i dette intervjuet om oppkjøpet av RSA, som ble gjennomført helt uten fysiske møter. | Foto: FinansWatch/Joar Grindheim

– Det er ein heilt ekstrem historie og oppleving. Det å fullføre eit oppkjøp til 85 milliardar norske kroner – 100 prosent virtuelt – utan eit einaste fysisk møte, det var heilt ekstremt, seier han.

FinansWatch møter Hübbe (49) på eit møterom på Hotell Norge i Bergen sentrum ein regnvåt septemberettermiddag. Det er gått snart ti månadar sidan bodet på britiske RSA saman med kanadiske Intact vart kjent. Verda er begynt å vende tilbake til det normale, og for Hübbe er dette ei av dei første reisene ut av Danmark på lang tid.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag