Forsikringstopp: Forsikringsbransjen ligger bakpå når det gjelder klima

Generalsekretær i Insurance Development Forum mener bransjen ikke har tatt de nødvendige skrittene for å reagere skikkelig på klimakrisen.
Mye utslipp for forsikringsbransjen, mener generalsekretær i Insurance Development Forum. | Foto: Novo Nordisk Fonden/PR/iStockphoto
Mye utslipp for forsikringsbransjen, mener generalsekretær i Insurance Development Forum. | Foto: Novo Nordisk Fonden/PR/iStockphoto

Det er i Financial Times at generalsekretær Ekhosuehi Iyahen i Insurance Development Forum mener dette. Firmaet er et offentlig privat initiativ som involverer forsikringsselskaper som AIG, Axa og Aviva, sammen med Verdensbanken og FN.

Iyahen oppfrodrer industrien til å vise mer ambisjon mot å kutte karbonutslipp i forsikringen, skriver Financial Times.

Til tross for at flere grupperinger, spesielt i Europa, har satt seg mål med et netto nullutslipp innen 2050, må bransjen være raskere, mener hun.

– Det er en klimakrise. Derfor er det fint å ha et mål om 2050, men problemet er mer pressende enn det. Uten amerikanske firmaer med på laget tror jeg ikke vi vil klare å gjøre en så stor forskjell, sier hun, i FT.

Det er forventet at floden i Europa kommer til å koste godt inn i milliarder av euro-klassen.

Foreningen for britiske forsikringsselskap satte denne måneden et mål om at de skal ha halvert utslipp knyttet til underskrivernes virksomhet, forsyningskjede, investeringer og forsikringsporteføljer innen 2030.

Men som et par av finansforetakene i Norge har gjort, forventer programleder for bærekraft Butch Bacani i FN at de ser for seg at flere selskaper vil sette seg tidligere mål for netto nullutslipp enn 2050.

Finn.no: – Heftig vekst i stillingsmarkedet for bank, finans og forsikring

Imsure vil forandre forsikringsbransjen

If om den store veksten: – Ingen magisk formel 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også