Ifs resultat får drahjelp av pandemien

Få reiseskader og mindre trafikk på veiene bidrar til at If hadde en vekst på 7,2 prosent i andre kvartal. Norge er i front på salg av nybilforsikringer, og øker både premieinntektene og det forsikringstekniske resultatet.
Ifs konsernsjef Morten Thorsrud er «svært fornøyd» med konsernets resultat for andre kvartal og første halvår samlet. | Foto: PR/If
Ifs konsernsjef Morten Thorsrud er «svært fornøyd» med konsernets resultat for andre kvartal og første halvår samlet. | Foto: PR/If

– En vekst på 7,2 prosent har vi aldri hatt i et enkelt kvartal noensinne, så jeg er naturlig nok svært fornøyd med det, uttaler Ifs konsernsjef Morten Thorsrud i en pressemelding.

Forsikringsselskapet If la onsdag frem resultatet for andre kvartal og første halvår samlet.

Selskapet melder om et «rekordsterkt resultat» og viser til en vekst på 7,2 prosent i andre kvartal.

Morten Thorsrud, konsernsjef for If Skadeforsikring, uttaler i en pressemelding at selskapet vokser i antall kunder i alle land og alle forretningsområder.

– Det er variasjoner i landene, og spesielt i Finland er markedet i større grad preget av arbeidsledighet og andre effekter av pandemien, men for If totalt sett er utviklingen svært god, uttaler Thorsrud i meldingen.

– Den gode utviklingen i Norge fortsetter

If melder at den gode utviklingen i det norske markedet fortsetter også dette kvartalet, og trekker frem at veksten i første halvår var på 7,8 prosent, fordelt på kundevekst og prisjusteringer.

For Norge var premieinntekten i andre kvartal 3 818 millioner norske kroner, mot 3 517 millioner norske kroner for samme periode i fjor. For første halvår samlet var premieinntekten i Norge på 9 755 millioner norske kroner, mot 9 076 millioner norske kroner på samme tid i fjor.

Forsikringsteknisk resultat endte på 947 millioner norske kroner, mot 650 millioner norske kroner for samme tid i fjor. For første halvår var det forsikringstekniske resultatet 1 271 millioner norske kroner, mot 806 millioner norske kroner på samme tid i fjor.

Totalkostnadsprosenten var på 76 prosent i andre kvartal, mot 83 prosent for samme tid i fjor. For første halvår samlet var det 84 prosent, mot 90,2 prosent for samme tid i fjor.

– Norge i front på salg av nybilforsikringer

Ifølge If har selskapet frem til og med juni hatt en 25 prosent økning i salget av forsikringer til nye biler i Norden, og det er Norge og Sverige som leder an.

– If har nå en markedsandel på hele 26 prosent på forsikringer til nye biler i Norden, så det gode nybilsalget er svært positivt for oss, uttaler Thorsrud i pressemeldingen.

Thorsrud mener også at selskapet gjør det godt på kundebevaring.

– I Norge har vi nå vunnet pris for vår kundeservice fem år på rad og vår reiseforsikring og barneforsikring ble nylig best i test. Systematisk og godt arbeid gjør at vi får flere kunder, samtidig som få kunder forlater oss, uttaler konsernsjefen i meldingen.

Får drahjelp av pandemien

For konsernet som helhet var totalkostnadsprosenten for første halvår på 81,1 prosent. Ifølge konsernsjefen er dette en «rekordnotering for selskapet». Han mener noe av dette skyldes endrede adferdsmønstre som følge av koronapandemien.

– Frem til juni har vi få reiseskader og det er mindre trafikk på veiene som fører til færre skader. Dette slår rundt tre prosent i positiv retning på totalkostnadsprosenten, noe vi forventer vil endre seg i takt med at samfunnene våre åpnes mer opp igjen, uttaler Thorsrud i meldingen.

If trekker frem at skadedata for ukene etter 1. juni viser at aktiviteten på veiene nærmer seg 2019-nivå.

– Men det er fortsatt langt mindre reiseaktivitet til andre land enn et normalår, skriver selskapet i pressemeldingen.

Konsernresultatet for andre kvartal og første halvår:

  • Totalkostnadsprosenten for andre kvartal 2021 er 80,7 (80,5 prosent i andre kvartal 2020). For første halvår 2021 samlet er totalkostnadsprosenten 81,1 (82,1 prosent i 2020).
  • Forsikringsteknisk resultat for kvartalet er 2356 millioner svenske kroner, mot 2316 millioner svenske kroner for samme tid i fjor. For første halvår er teknisk resultat 4549 millioner svenske kroner, mot 4239 millioner svenske kroner for samme tid i fjor.
  • Premieinntekt i andre kvartal var 12 622 millioner svenske kroner, mot 11 867 millioner for samme tid i fjor. For første halvår samlet var premieinntekten i konsernet 30 851 millioner svenske kroner, mot 30 347 millioner svenske kroner for samme tid i fjor.
  • Investeringsresultatet for andre kvartal var på 909 millioner svenske kroner, mot 536 millioner svenske kroner for samme tid i fjor. For første halvår i år var investeringsresultatet 1 481 millioner svenske kroner, mot 148 millioner svenske kroner.

If har brukt pandemien til oppussing og tilrettelegging for ny kvardag  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også