FinansWatch

Skader for millioner etter lynnedslag og styrtregn

– Skademeldingene tikker inn, melder Tryg Forsikring. I likhet med Gjensidige forventer de en god del etterregistreringer grunnet ferie.

Torbjørn Brandeggen er kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring. | Foto: Tryg

150 skadesaker har Tryg Forsikring hittil registrert etter lynnedslag og styrtregn på Sør- og Østlandet.

– Basert på erfaring estimerer vi skadene hittil til vel fem millioner kroner, men mange er på ferie så vi forventer en god del etterregistreringer, uttaler Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, i en pressemelding.

– Skademeldingene tikker inn, og det er for det meste vannskader i private boliger i forbindelse med styrtregn, men også en del skader der lynnedslag har kortsluttet elektronikk og elektriske apparater i boliger, legger han til.

Forsikringsselskapet har etter helgen hatt flest skader på Sørlandet, men venter at styrtregnet i Oslo-området tirsdag vil gi flere skademeldinger derifra de nærmeste dagene.

– Mange er på ferie så vi forventer en god del etterregistreringer, uttaler Brandeggen i meldingen.

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel og meldt om mer styrtregn på Sør- og Østlandet tordag.

– Vi er inne i høysesongen for styrtregn, og vi forventer flere vannskader i dag. De som blir rammet opplever ofte at vann trenger inn i kjellere og uthus, spesielt der avløpsnettet i området ikke klarer å håndtere de store nedbørsmengdene. I noen tilfeller ser vi også bilskader hvor biler har blitt stående delvis dekket av vann, uttaler Brandeggen i meldingen.

Forsikringsbransjen registrerte i fjor vel 70.000 vannskader til en samlet kostnad av 3 milliarder kroner. Det er utbetalt over 24 milliarder kroner i erstatning til værskader i Norge de ti siste årene, ifølge tall fra Finans Norge.

Ferietid kan forsinke rapporteringene til forsikringsselskapene 

Mer fra FinansWatch

Kredinor henter direktør fra Intrum

Ledergruppen som skal føre Kredinor og SpareBank 1-eide Modhi er klar, og Kredinor henter sin direktør for operasjonell drift fra en av konkurrentene.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch