FinansWatch

Skader for millioner etter lynnedslag og styrtregn

– Skademeldingene tikker inn, melder Tryg Forsikring. I likhet med Gjensidige forventer de en god del etterregistreringer grunnet ferie.

Torbjørn Brandeggen er kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring. | Foto: Tryg

150 skadesaker har Tryg Forsikring hittil registrert etter lynnedslag og styrtregn på Sør- og Østlandet.

– Basert på erfaring estimerer vi skadene hittil til vel fem millioner kroner, men mange er på ferie så vi forventer en god del etterregistreringer, uttaler Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, i en pressemelding.

– Skademeldingene tikker inn, og det er for det meste vannskader i private boliger i forbindelse med styrtregn, men også en del skader der lynnedslag har kortsluttet elektronikk og elektriske apparater i boliger, legger han til.

Forsikringsselskapet har etter helgen hatt flest skader på Sørlandet, men venter at styrtregnet i Oslo-området tirsdag vil gi flere skademeldinger derifra de nærmeste dagene.

– Mange er på ferie så vi forventer en god del etterregistreringer, uttaler Brandeggen i meldingen.

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel og meldt om mer styrtregn på Sør- og Østlandet tordag.

– Vi er inne i høysesongen for styrtregn, og vi forventer flere vannskader i dag. De som blir rammet opplever ofte at vann trenger inn i kjellere og uthus, spesielt der avløpsnettet i området ikke klarer å håndtere de store nedbørsmengdene. I noen tilfeller ser vi også bilskader hvor biler har blitt stående delvis dekket av vann, uttaler Brandeggen i meldingen.

Forsikringsbransjen registrerte i fjor vel 70.000 vannskader til en samlet kostnad av 3 milliarder kroner. Det er utbetalt over 24 milliarder kroner i erstatning til værskader i Norge de ti siste årene, ifølge tall fra Finans Norge.

Ferietid kan forsinke rapporteringene til forsikringsselskapene 

Mer fra FinansWatch

Ørskog Sparebank retter fokuset mot Olga-svindel

Banksjef i Ørskog Sparebank kaller det «blodig urettferdig» at bankene skal måtte stå ansvarlig om kundene går imot signert avtale. Nå skal banken gjøre en jobb så Ørskog Sparebank slipper å miste kapital.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch