Gjensidige vil prioritere verksteder som bruker brukte deler

Etter en vellykket pilottest av bruk av brukte bildeler i bilreparasjoner sier Gjensidige at de vil gi mer jobb til verksteder som jobber mer bærekraftig.
Illustrasjonsbilde. I en pilottest klarte verkstedene å gjenbruke 8,6 prosent av bildelene de trengte. | Foto: Frank May / NTB
Illustrasjonsbilde. I en pilottest klarte verkstedene å gjenbruke 8,6 prosent av bildelene de trengte. | Foto: Frank May / NTB

I Gjensidiges pilottest av bruk av brukte bildeler i reparasjoner doblet andelen brukte bildeler seg til ni prosent, skriver Gjensidige i en pressemelding.

Nå sier selskapet at erfaringen har ført til at de vil styre langt flere oppdrag til verksteder som prioriterer grønne reparasjoner.

– Dette er svært gledelig, sier bærekraftansvarlig Karoline Weidemann i Gjensidige i pressemeldingen. Testperioden varte i tre måneder i samarbeid med 21 verksteder og 6 bildemontere.

De verkstedene som deltok i testen brukte i snitt 8,6 prosent brukte bildeler, mens det i samme periode ble brukt 4,4 prosent brukte deler av verktsteder utenfor testen. Tidligere har andelen ligget på 1,2 prosent. Ett verksted klarte å gjenbruke 46 prosent av delene de trengte.

– Vi er glade for den gode responsen hos bilverkstedene, som er meget positive til å være med på miljøvennlige løsninger, sier Weidemann.

Prinsippet i piloten var at alle bilreparasjoner skulle utføres med gjenbruk av bildeler der det var formålstjenlig, og på biler eldre enn fem år. Andelen biler som ble kondemnert gikk også noe ned.

Testen ble gjennomført mellom desember og februar og rundt 1450 bilreparasjoner er omfattet.

– Vi ønsker å utvikle dette videre i samarbeid med hele bransjen. Da vil vi i svært betydelig grad prioritere reparasjoner hos de verkstedene som prioriterer gjenbruk av bildeler og dermed miljøvennlige reparasjoner, fastslår hun. 

Bærekraftsansvarlig i Gjensidige: – Vi vil bidra til økt sirkulær økonomi

Tryg om bærekraft: – Vi skal redusere mer og kompensere mindre

Opedal: – Vi er mer komfortable med vekstraten i år enn i fjor 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også