FinansWatch

Eika Forsikring doblet bunnlinjen i frostskadepreget kvartal

Eika Forsikring har et lavere teknisk resultat og lavere combined ration enn i fjor. Men frost- og kuldeskader hindret dem ikke i å styrke den ikke-tekniske bunnlinjen.

Trond Bøe Svestad, administrerende direktør i Eika Forsikring. | Foto: Eika Forsikring

Eika Forsikring fikk et teknisk resultat i første kvartal 2021 på 38,887 millioner kroner. Det er 31,31 millioner ned fra 70,18 millioner kroner i samme periode året før.

Combined ratio ble 95,6 prosent i kvartalet, mot 907 prosent i samme periode i 2020.

Resultat før skatt endte på 55 millioner kroner, mer enn en dobling fra 25 millioner i fjor.

Premieinntektene i kvartalet ble 753,18 millioner kroner, mot 661,32 millioner året før. Bestandspremieveksten ble 6,7 prosent, annualisert.

– Kvartalresultatet er preget av noe økt skadekost, men dette er variasjoner vi vet kommer i år med mye kulde. Den underliggende risikoseleksjonen er god, og selskapet opplever sterk konkurransekraft. Det er derfor hyggelig å se at det også er en vekst i premieinntektene. Jeg ser at samhandlingen mellom ansatte og lokalbankene i Eika Alliansen fungerer godt, og at det leveres gode kundeopplevelser - selv om de aller fleste ansatte fortsatt jobber fra hjemmekontor. Samarbeidet vi har med Sparebanken Møre utvikler seg også stadig i positiv retning, sier administrerende direktør Trond Bøe Svestad i en pressemelding.

Kvartalet har i likhet med en del andre forskringsselskaper vært preget av ekstra hye erstatninger til frost- og kuldeskader. I tillegg har Eika hatt uvanlig mange større erstatningsutbetalinger, skriver selskapet i sin rapport.

Mer enn dobling for Eika Gruppen

Sunndal Sparebank overtar forsikringsporteføljen til Surnadal Sparebank

Frykter at Insr blir satt under offentlig administrasjon 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch