Eika Forsikring doblet bunnlinjen i frostskadepreget kvartal

Eika Forsikring har et lavere teknisk resultat og lavere combined ration enn i fjor. Men frost- og kuldeskader hindret dem ikke i å styrke den ikke-tekniske bunnlinjen.
Trond Bøe Svestad, administrerende direktør i Eika Forsikring. | Foto: Eika Forsikring
Trond Bøe Svestad, administrerende direktør i Eika Forsikring. | Foto: Eika Forsikring

Eika Forsikring fikk et teknisk resultat i første kvartal 2021 på 38,887 millioner kroner. Det er 31,31 millioner ned fra 70,18 millioner kroner i samme periode året før.

Combined ratio ble 95,6 prosent i kvartalet, mot 907 prosent i samme periode i 2020.

Resultat før skatt endte på 55 millioner kroner, mer enn en dobling fra 25 millioner i fjor.

Premieinntektene i kvartalet ble 753,18 millioner kroner, mot 661,32 millioner året før. Bestandspremieveksten ble 6,7 prosent, annualisert.

– Kvartalresultatet er preget av noe økt skadekost, men dette er variasjoner vi vet kommer i år med mye kulde. Den underliggende risikoseleksjonen er god, og selskapet opplever sterk konkurransekraft. Det er derfor hyggelig å se at det også er en vekst i premieinntektene. Jeg ser at samhandlingen mellom ansatte og lokalbankene i Eika Alliansen fungerer godt, og at det leveres gode kundeopplevelser - selv om de aller fleste ansatte fortsatt jobber fra hjemmekontor. Samarbeidet vi har med Sparebanken Møre utvikler seg også stadig i positiv retning, sier administrerende direktør Trond Bøe Svestad i en pressemelding.

Kvartalet har i likhet med en del andre forskringsselskaper vært preget av ekstra hye erstatninger til frost- og kuldeskader. I tillegg har Eika hatt uvanlig mange større erstatningsutbetalinger, skriver selskapet i sin rapport.

Mer enn dobling for Eika Gruppen

Sunndal Sparebank overtar forsikringsporteføljen til Surnadal Sparebank

Frykter at Insr blir satt under offentlig administrasjon 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også