FinansWatch

Gjensidige kjøper Vegamots Autopass-kunder: - Én brikke i en større satsing 

Forsikringsselskapet oppretter en egen virksomhet for å administrere Autopass-avtaler for bompasseringer til over 226.000 kunder

Konserndirektør for privat i Gjensidige, René Fløystøl | Foto: Gjensidige

– Vi mener at vi skal være en problemløser for våre kunder. Innkreving av bompenger ligner på noe vi allerede har i trafikkforsikringsavgiften, som vi krever inn på vegne av staten, så det forenkler ett element. Det er ikke nødvendigvis et stort element akkurat nå, sier konserndirektør for privat i Gjensidige, René Fløystøl.  
 
At de har planer om utvikling legger Fløystøl ikke skjul på, men enn så lenge er ikke noe konkretisert. 

– Dette er én brikke i en større satsing på å hjelpe kundene på en bredere måte. Totalt sett ønsker vi å gjøre det samme med bolig og helse også. Men hvordan vi skal gjøre det, vet vi ikke ennå. Vi har en strategi og om det viser seg å bli utvikling, oppkjøp eller partnerskap, det får tiden vise, sier Fløystøl til FinansWatch.  
 
Ny reform 
 
Gjensidige overtar over 226.000 Autopass-kunder etter at Vegamot måtte selge på grunn av bompengereformen, som opprinnelig gikk ut i 2020, men har blitt forlenget til ut 2021. Den sier at «utstederrollen skal skilles ut fra bompengeselskapene», som betyr at bomveiselskapene er pålagt av myndighetene å skille ut innkrevingen av bompenger fra driften av selve bomringene. 
 
– De måtte selge på grunn av bompengereformen, og det passet veldig godt for oss nå, sier Fløystøl. 
 
Administrerende direktør Marius Maske i Vegamot sier han er godt fornøyd med at det var Gjensidige som endte opp med deres kunder. 
 
– Det har vært en god prosess og vi er fornøyde. Gjensidige kunne sikre kontantstrøm samtidig som at de ivaretar våre kunders og våre arbeidstakeres interesser. Vi er fornøyde med Gjensidige, sier Maske. 
 

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Ørskog Sparebank retter fokuset mot Olga-svindel

Banksjef i Ørskog Sparebank kaller det «blodig urettferdig» at bankene skal måtte stå ansvarlig om kundene går imot signert avtale. Nå skal banken gjøre en jobb så Ørskog Sparebank slipper å miste kapital.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch