FinansWatch

Tapene som følge av naturkatastrofer økte med 761 milliarder for forsikringselskapene

Det totale tapet forårsaket av naturkatastrofer og menneskeskapte katastrofer økte i fjor med 35 prosent til rundt 1.728 milliarder kroner for den globale forsikringsbransjen.

Foto: Will Lester/The Orange County Register via AP

Ifølge den sveitsiske gjenforsikringsgiganten Swiss Re økte mengden tap som dekkes av forsikringsselskapene med 40 prosent eller 761 milliarder norske kroner fra 2019 til 2020.

Det gjør fjoråret til det femte dyreste for den bransjen globalt siden 1970, ifølge Swiss Re.

Kostnadene økte i fjor hovedsakelig på grunn av stormer og branner i Australia og USA, men også her hjemme i Norge utgjør naturskader årlig en faktor.

Kostnadene opp 48 prosent

Kostnadene fra naturkatastrofer økte med 48 prosent fra 2019 til 2020. Tordenvær, oversvømmelser og skred står for hele 71 prosent av kostnadene fra naturkatastrofer som er dekket av forsikringsselskap.

Kostnadene for menneskeskapte naturkatastrofer, som for eksempel industriulykker og branner, har derimot sunket med 10 prosent til 68 milliarder kroner. Det skyldes trolig restriksjoner som ble innført da koronapandemien kom, mener Swiss Re

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch