FinansWatch

Tryg landet nesten rett på forventningene i fjerde kvartal

Forsikringsselskapet fikk et teknisk resultat på 780 millioner DKK i årets siste kvartal.

Morten Hübbe, toppsjef i Tryg. | Foto: PR/Tryg

Det danske forsikringskonsernet Tryg fikk et teknisk resultat i fjerde kvartal på 780 millioner danske kroner i fjerde kvarta, fremkommer det av selskapets kvartalsrapport. Det var på forhånd ventet et resultat på 772 millioner DKK.

Resultatet er en oppgang fra samme kvartal i fjor, som endte på 762 millioner DKK.

Finansaktivitetene til Tryg ga en avkastning på 513 millioner kroner i kvartalet, som er en markant oppgang fra 2019 hvor avkastningen endte på 198 millioner kroner.

Combined ratio i kvartalet ble 86,3 prosent, en liten bedring fra 86,1 prosent i fjerde kvartal 2019. Premieinntektene økte med 7,4 prosent.

Driftsresultatet før skatt ble 1,2 milliarder DKK i kvartalet.

Konsernsjef Morten Hübbe kommenterer kvartalet slik:

– Covid-19 bragte høy volatilitet i løpet av 2020 og forandret måten vi jobber på. I første kvartal ble vårt tekniske resultat påvirket av et høyt antall reiserforsikringskrav, men dette ble kompensert for i de følgende kvartalene som resultat av lavere økonomisk aktivitet. Det tekniske resultatet ble også hjulpet av et lavere nivå enn normalt for store og klimarelaterte krav, til tross for tragedien i Gjerdrum i slutten av desember, skriver Hübbe i rapporten.

Ifølge Tryg er deres markedsandel i Norge nå 13,1 prosent, som gir dem fjerdeplass i bransjen. De sysselsetter 1100 personer her. I sitt hjemmemarked Danmark er Tryg det størst forsikringsselskapet med 22,9 prosent markedsandel.

Året 2020

For hele året 2020 fikk Tryg et teknisk resultat på 3,5 milliarder DKK, opp fra 3,2 milliarder i samme periode i 2019. Combined ratio for 2020 ble 84,5 prosent, noe lavere enn i 2019 da tallet endte på 85,1.

Resultat før skatt ble 3,5 milliarder DKK.

Tryg: – Vi skal bli klimanøytrale innen 2023 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch