FinansWatch

Samlet forsikringsbransje gir alle Gjerdrum-rammede midlertidig bolig

Finans Norge og Norsk Naturskadepool har gitt en felles anbefaling til hele bransjen om å reagere hurtig for å hjelpe alle evakuerte.

Stine Neverdal, kommunikasjonssjef i Finans Norge. | Foto: PR/Finans Norge

Alle som er beordret evakuert etter skredet i Gjerdrum får dekket leie av tilsvarende bolig av forsikringsselskapet sitt, melder Finans Norge på sine hjemmesider.

Dette er et resultat av en felles bransjeanbefaling fra de to organisasjonene til sine medlemmer.

– Vi informerer de evakuerte om at de i første omgang ut 2021 får dekning for midlertidig og alternativ bolig, i perioden de er beordret evakuert. Dette for å kunne gi mer ro i den vanskelige situasjonen for de berørte, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge i en pressemelding.

Dette kommer i tillegg til at alle som har mistet eller fått skadet boligen sin i skredet får erstattet den på ordinær måte.

– Representanter fra forsikringsselskapene orienterer om forsikringsordningene og svarer sammen med representanter fra Finans Norge på spørsmål fra de berørte. Vi har vært i kontakt med kommuneledelsen, og det er erfaringsmessig behov for mange raske avklaringer ved store naturskader og mange skadelidte, sier Neverdal.

Tryg om Gjerdrum-skredet: – Vi skal ikke gnikke på pengene i denne situasjonen

Sparebanken Narvik: – Hele bransjen er overrasket 

Grong Sparebank: – Vi blir forsøkt medisinert mot en sykdom vi ikke har 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch