FinansWatch

Protector krever at pilot opererer bort galleblæren

Forsikringsselskapet tapte mot den sykemeldte Widerøe-piloten i tingretten, men fikk medhold i lagmannsretten. Nå skal saken opp for Høyesterett.

Et fly fra Widerøe letter fra rullebanen på Oslo Lufthavn Gardermoen. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB (illustrasjonsbilde)

Piloten fra Widerøe fikk i 2015 påvist gallesten av legen. Etter dette har han vært sykemeldt og fått medisiner, skriver E24.

Widerøe har tegnet lisenstapsforsikring for sine flygere hos Protector, men forsikringsselskapet vil ikke utbetale erstatning til den sykemeldte piloten, fordi de mener problemet vil løse seg relativt enkelt ved å operere bort galleblæren, skriver avisen.

Saken havnet i rettssystemet fordi piloten ikke ønsker operasjon. Tingretten gav piloten medhold i at forsikringsselskapet ikke kan pålegge mannen operasjon. Han ble tilkjent fem millioner kroner i lisensforsikring for tapt inntekt.

Protector anket dommen.

– Vi hadde aldri stilt krav om alvorlige operasjoner, men dette er et veldig enkelt inngrep som kanskje kan medføre et lite ubehag i noen dager i etterkant. Når det er eneste alternativ for å bli helt frisk, mener vi at dette er noe skadelidte må gjøre for at vi skal ta den risiko det er å stille forsikring, sier skadedirektør Fredrik Messel i Protector Forsikring til E24.

Dommen fra Borgarting lagmannsrett sa at forsikringsselskapet kunne pålegge piloten å gjennomføre galleblæreoperasjon og at piloten, ved å ikke la seg operere, ikke har krav på lisensforsikringen.

Espen Rekkedal, advokat for piloten, sier til E24 at de anker fordi de mener spørsmålet om operasjon ligger innenfor klientens rett til å bestemme over egen kropp.

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch