Forsikringsselskapene har betalt ut rundt 1 milliard kroner i koronaerstatninger 

Forsikringselskapene har hatt et travelt år som følge av koronapandemien. Selskap som NRK har vært i kontakt med, har betalt ut totalt 1 milliard kroner i koronaerstatninger. – Det har vært en ekstraordinær situasjon, sier ett av selskapene.
Foto: NTB scanpix/AP Photo/Francisco Seco
Foto: NTB scanpix/AP Photo/Francisco Seco

– Første halvår hadde vi 53.000 reiseforsikringssaker til oss, og vi utbetalte 420 millioner kroner. Over 80 prosent av dette er avbestillinger, og storparten er knyttet til korona-avbestillinger av reiser, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Bibow Handeland i Europeiske Reiseforsikring til NRK.

Pandemien har medført en situasjon som selskapet aldri før har sett maken til, forklarer Handeland.

– Ser man på tall i år kontra samme periode i fjor, så ser vi at utbetalingene er 55 prosent høyere. Det har vært en ekstraordinær situasjon, men vi skal komme trygt og fint igjennom, sier han.

Fremtind forsikring oppgir at de har mottatt 110.000 skader meldt på reise, sammenlignet med 86 i hele fjoråret. De har betalt ut 250 millioner kroner i koronaerstatninger.

Tryg forsikring var nødt til å ansette 20 ekstra personer for å kunne håndtere alle sakene. De har registrert 50.000 saker - dobbelt så mange saker i år sammenlignet med normalen. De har betalt ut 200 millioner kroner fra 1. mars til i dag.

Storebrand har betalt ut om lag 25-30 millioner kroner i koronaerstatning. Gjensidige har fått inn totalt 50.000 koronarelaterte skademeldinger, men har ikke oppgitt totalsummen til NRK.

Eika Forsikring: – Ingen garanti for at vi er gjennom det verste 

Gjensidige mottar 100 koronasaker daglig 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også