Gjensidige tror på varige endringer i reisevaner

Dersom funnene i Gjensidiges siste spørreundersøkelse slår til, vil det bli langt færre reiseforsikrings-saker i fremtiden.
Koronapandemien kan føre til varig endring i nordmenns reisevaner, viser Gjensidige-undersøkelse. | Foto: NTB scanpix/AP Photo/Francisco Seco
Koronapandemien kan føre til varig endring i nordmenns reisevaner, viser Gjensidige-undersøkelse. | Foto: NTB scanpix/AP Photo/Francisco Seco

Gjensidige har etter at pandemien inntraff hatt 50.000 reiseforsikringssaker, de fleste av dem knyttet til avbestillinger. Selv om det lenge så ut til å gå mot en normalisering er trenden nå at myndighetene gir stadig flere land og områder rød status.

Det fører til enda flere avbestillinger.

– Vi forventer flere spørsmål fra nordmenn som har planlagt tur til Italia, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige i en pressemelding.

Han tror dessuten at en undersøkelse Opinion nylig har gjort for Gjensidige om reisevaner kan tyde på at pandemien vil sette noen varige spor. Fire av ti spurte sier de vil reise mindre i fremtiden enn de har gjort.

- Dette er veldig interessante tall. Resultatene viser at folk, spesielt eldre, har store planer om endrede reisevaner, også etter pandemien, forteller Rysstad.

Det betyr at forsikringsselskapenes utgifter knyttet til reiseforsikringer antas å avta.

- Vi tror reiser kanskje er det området som kommer til å bli mest påvirket av pandemien også på lang sikt. Det kan være både fordi folk i mindre grad ønsker å reise langt bort på ferie, men også fordi denne typer reiser kan bli dyrere eksempelvis som følge av konkurser i reisebransjen, sier han.

Fremtind kaster seg inn i markedet for boligsalgforsikring med klokkertro på ny lov

Positiv koronaeffekt for boligforsikring 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også