FinansWatch

– Staten dekker alle tap på kredittforsikring

Staten får 65 prosent av premieinntektene, men samtidig dekker de i praksis alle tap som oppstår, ifølge Euler Hermes Norge.

Foto: Colourbox

I kjølvannet av koronapandemien har Næringsdepartementet etablert en støtteordning på 20 milliarder norske kroner mellom staten og norske private kredittforsikringsselskaper.

– Det er et enormt høyt tall, sier John Justad til Finansavisen.

Han er administrerende direktør i kredittforsikringsselskapet Euler Hermes Norge, og mener at beløpet i praksis dekker alle tap som oppstår.

Staten får samtidig 65 av premieinntektene, ifølge Euler Hermes.

Selve ordningen er innført for å garantere at transaksjoner som er forsikret av kredittforsikringsselskapene ikke blir rammet av koronaviruset. Ordningen skal også hindre smitte gjennom forsyningskjedene.

– I lys av den pågående krisen kunne vi fort endt opp i en situasjon der 25–30 prosent av risikokapasiteten i kredittforsikringsmarkedet ville blitt trukket tilbake på grunn av den negative økonomiske utviklingen, sier Norge-sjef i Atradius, Morten Nordvold, ifølge avisen.

Finansavisen skriver at i 2019 forsikret kredittforsikringsselskapene i Norge en samlet omsetning på rundt 300 milliarder kroner, ifølge Atradius.

Relaterte