FinansWatch

– Staten dekker alle tap på kredittforsikring

Staten får 65 prosent av premieinntektene, men samtidig dekker de i praksis alle tap som oppstår, ifølge Euler Hermes Norge.

Foto: Colourbox

I kjølvannet av koronapandemien har Næringsdepartementet etablert en støtteordning på 20 milliarder norske kroner mellom staten og norske private kredittforsikringsselskaper.

– Det er et enormt høyt tall, sier John Justad til Finansavisen.

Han er administrerende direktør i kredittforsikringsselskapet Euler Hermes Norge, og mener at beløpet i praksis dekker alle tap som oppstår.

Staten får samtidig 65 av premieinntektene, ifølge Euler Hermes.

Selve ordningen er innført for å garantere at transaksjoner som er forsikret av kredittforsikringsselskapene ikke blir rammet av koronaviruset. Ordningen skal også hindre smitte gjennom forsyningskjedene.

– I lys av den pågående krisen kunne vi fort endt opp i en situasjon der 25–30 prosent av risikokapasiteten i kredittforsikringsmarkedet ville blitt trukket tilbake på grunn av den negative økonomiske utviklingen, sier Norge-sjef i Atradius, Morten Nordvold, ifølge avisen. 

Finansavisen skriver at i 2019 forsikret kredittforsikringsselskapene i Norge en samlet omsetning på rundt 300 milliarder kroner, ifølge Atradius.

Mer fra FinansWatch

Kraftig økning i kortbruk

Ikke engang i den travleste sommerperioden i 2019 har DNB sett tilsvarende kortbruk som de ser nå, melder banken.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch