Forsikringsselskaper uenige om reiseforsikring utenfor Norden

Noen forsikringsselskaper vil dekke skader og tap utenfor Norden – så lenge de ikke er koronarelaterte.
Arkivbilde. Eirat i Israel. | Foto: Berit Keilen / NTB scanpix
Arkivbilde. Eirat i Israel. | Foto: Berit Keilen / NTB scanpix

Nordmenn som trosser Utenriksdepartementets reiseråd kan likevel få dekket skader og tap på sin reiseforsikring dersom de er kunder av Eika, Fremtind, Frende eller Gjensidige, skriver NRK.

Dette forutsetter imidlertid at saken ikke er knyttet til koronasmitte eller sykdom.

– Vi kan ikke sette oss til doms over andre. Er du i Tyskland og blir frastjålet kameraet eller mobilen, hvorfor skulle ikke vi da hjelpe?, sier Bjarne Aani Rysstad, kommunikasjonssjef i Gjensidige skadeforsikring til NRK.

Han regner med det vil komme saker som er i grenseland og vil være krevende å saksbehandle innen sykdoms- og behandlingssaker. Frende forsikring påpeker overfor NRK at dette er en ny situasjon for alle og at UDs reiseråd er nettopp råd, og ikke et forbud.

Tryg og Europeiske reiseforsikring holder imidlertid igjen og vil ikke dekke reiseforsikringskrav i land myndighetene fraråder nordmenn å reise til.

– Disse rådene er gitt med bakgrunn i smittesituasjonen og for å unngå import av smitte til Norge. Norske myndigheter er de som har best forutsetninger for å vurdere situasjonen. Vi som forsikringsselskap kan ikke overprøve dette, sier Sigmund Clementz, informasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring som er en del av If, til NRK.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også