FinansWatch

If og de store slår ned de små med vekst

De største skadeforsikringsselskapene tar igjen tapte markedsandeler. Morten Thorsrud mener det pågår en konsolidering i det norske markedet.

Foto: IF

– Jeg tror det er riktig å si at det pågår en konsolidering i det norske markedet etter en periode med veldig mange etableringer, sier konsernsjef i If, Morten Thorsrud, ifølge Finansavisen.

De tre største skadeforsikringsselskapene er i havn med sine kvartalsrapporter for første kvartal 2020. Fasiten viser at både If, Gjensidige og Tryg vokser mer enn BNP og tar igjen tapte markedsdeler.

If økte premieinntektene i Norge med 9,5 prosent siden første kvartal i fjor, mens inntektene for Gjensidige og Tryg viste en vekst på henholdsvis 8,8 og 13 prosent.

– De seneste ti årene kan det virke som om de små aktørene har fått stadig større utfordringer med å møte sine finansielle mål, sier konsernsjefen til avisen.

– De største skadeforsikringsselskapene ser samtidig ut til å ha styrket sin konkurranseposisjon. Det blir stadig tydeligere at det er minst like viktig å holde på kundene, at disse er lojale, fremfor det å skaffe seg nye kunder, sier Thorsrud.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger