FinansWatch

If og de store slår ned de små med vekst

De største skadeforsikringsselskapene tar igjen tapte markedsandeler. Morten Thorsrud mener det pågår en konsolidering i det norske markedet.

Foto: IF

– Jeg tror det er riktig å si at det pågår en konsolidering i det norske markedet etter en periode med veldig mange etableringer, sier konsernsjef i If, Morten Thorsrud, ifølge Finansavisen.

De tre største skadeforsikringsselskapene er i havn med sine kvartalsrapporter for første kvartal 2020. Fasiten viser at både If, Gjensidige og Tryg vokser mer enn BNP og tar igjen tapte markedsdeler.

If økte premieinntektene i Norge med 9,5 prosent siden første kvartal i fjor, mens inntektene for Gjensidige og Tryg viste en vekst på henholdsvis 8,8 og 13 prosent.

– De seneste ti årene kan det virke som om de små aktørene har fått stadig større utfordringer med å møte sine finansielle mål, sier konsernsjefen til avisen.

– De største skadeforsikringsselskapene ser samtidig ut til å ha styrket sin konkurranseposisjon. Det blir stadig tydeligere at det er minst like viktig å holde på kundene, at disse er lojale, fremfor det å skaffe seg nye kunder, sier Thorsrud.

Mer fra FinansWatch

Gjensidige med eierskifteforsikring på bil

Forsikringsselskapet følger etter eierskifteforsikring på bolig, og tilbyr nå en pilot til utvalgte bilforhandlere som skal sikre handelen fra forhandler til privatpersoner.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch