Huddlestock får beskjed av børsen om å roe ned språket

Mener ordlyden i enkelte presse- og børsmeldinger kan oppfattes som villedende. 
Adm. dir. John E. Skahjem lover Oslo Børs å dempe språket i sine børsmeldinger fremover. | Foto: Huddlestock
Adm. dir. John E. Skahjem lover Oslo Børs å dempe språket i sine børsmeldinger fremover. | Foto: Huddlestock

Huddlestock fintech vokser hurtig og har det siste året inngått en rekke avtaler, både av kommersiell og strategisk art. Når har de fått et brev fra Oslo Børs hvor børsen sier de mener selskapet bruker overdreven språkbruk. 

Oslo Børs har ifølge E24 selv lagt merke til språkbruken og så gått systematisk gjennom meldingene fra selskapet.

I brevet sies det at selskapet «i flere børsmeldinger kategorisert som «ikke-informasjonspliktige pressemeldinger» benytter ord og uttrykk som kan være egnet til å villede markedet», skriver E24.

Blant annet vil overdreven språkbruk kunne være kursdrivende eller fremstå som innsideinformasjon i meldinger selskapet selv har merket som ikke innsideinformasjon. 

Administrerende direktør i Huddlestock, John E. Skahjem, sier til E24 at de har tatt børsens brev til etterretning og vil søke å være mer i tråd med beste praksis fremover. 

De vil også moderere språket fremover. 

– Ja. Disse meldingene går tilbake til 2020 og mai 2022. Mye har skjedd siden den gang, og vi fortsetter å vurdere våre meldinger med kritiske øyne slik at de blir nøyaktige. Vi tar lærdom, og vi er ydmyke nok til å fortsette å ta lærdom, sier Skahjem.

Kjøper selskaper

Huddlestock har harr kommersiell sukess med sin programvaretjeneste for finansselskaper. De selger en plattform som i dag er i bruk av flere norske banker og finansinstitusjoner. 

Senest denne uken meldte Huddlestock at de har kjøpt selskapet Bricknode, som vil gi dem ytterligere 20 millioner kroner i inntekter i året. Huddlestock regner med å kunne hente ut 10 millioner kroner i kostnadssynergier fra kjøpet. 

Betalingen for Bricknode blir gjort i form av aksjer i Huddlestock til Bricknodes eiere. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter