Axo kjøper norsk fintech-selskap

Finansselskapet Axo kjøper det norske oppstartsselskapet Defero.
Illustrasjonsbilde. Den norske fintech-startupen Defero er kjøpt av finansselskapet Axo. | Foto: Defero
Illustrasjonsbilde. Den norske fintech-startupen Defero er kjøpt av finansselskapet Axo. | Foto: Defero

Finansselskapet Axo AS, som blant annet eier forbrukslånsformidleren Axo Finans, har kjøpt den norske fintech-oppstarten Defero.

Deferos tjeneste er en app som hjelper forbrukere med å kredittsjekke seg selv og styre privatøkonomien. Defero har 411.000 brukere i Norge og Sverige. Virksomhetene oppgir ikke kjøpesummen.

– Tilgangen på Deferos forbrukerfokuserte plattform og brede kunnskap innen kredittanalyse styrker Axos posisjon som det ledende forbrukerorienterte finanshuset i Norden. I 2021 kjøpte vi den teknologifokuserte danske låneagenten LendMe. Dette gjorde at vi kunne ekspandere til nye markeder og tilstøtende produktvertikaler. Ved å legge til Deferos unike personaliseringsteknologi til plattformen vår vil dette utstyre kundene våre med enda bedre verktøy for å nå sine økonomiske mål, sier Jostein Christian Dalland, administrerende direktør i Axo i en pressemelding.

Gründer og administrerende direktør i Defero, Eigil Arff Tarjem vil slutte seg til ledergruppen i Axo ved overtakelsen. Hva som skjer med øvrige ansatte er ikke beskrevet i meldingen, men Axo skriver at de ønsker å støtte Defero i sin videre produktutvikling i tillegg til å integrere Deferos tjenester i Axos egen låneformidlingsplattform.

Finansdepartementet om grønn omstilling: – Vær tett på bedriftene deres

Bærekraftsbarometeret: – De som rammes først er dårligst forberedt

Eika-utbytte hever Totens Sparebanks avkastning

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også