Svenske Swish vil tilby nordiske direktebetalinger med P27

Da Vipps i fjor sommer slo seg sammen med danske Mobilepay og finske Pivo for å skape et nordisk Vipps ble svenske Swish stående utenfor. Men Swish utelukker ikke en egen nordisk satsning.
Adm. dir. Urban Höglund i Swish. | Foto: Swish
Adm. dir. Urban Höglund i Swish. | Foto: Swish

Sommeren 2021 slo Vipps seg sammen med danske Mobilepay og finske Pivo for å lage en mobilbetalingsplattform på tvers av de tre nordiske landene.

Mange stusset da på at svenske Swish med sine åtte millioner brukere ikke var med i sammenslåingen. I «nye» Vipps sa de at døren var åpen for svenskene, men så langt har det ikke skjedd noe mer på den fronten.

Nordiske Vipps lar vente på seg: – Tar lenger tid enn det vi hadde forventet

Lars Erik Fjørtoft, fintech-spesialist i PWC uttalte i fjor sommer at det kunne tenke seg at det nordiske insfrastruktursamarbeidet P27 ville inngå en avtale med Swish. Og slik ble det.

P27, som er et slags nordisk Bankaxept, meldte nylig at de vil starte testing av sin tjeneste med et knippe banker tilknyttet svenske Swish.

Nordisk betalingsplattform starter testing på svenske banker

Denne uken uttaler også leder for Swish, Urban Höglund, at han ser store muligheter i et samarbeid med P27, som i løpet av 2023 skal håndtere all betalingsflyt for Swish.

– Ambisjonen vår er å gjøre det mulig for folk å swishe til hvem som helst, hvor som helst. Vi ser et stor potensial i grensekryssende P2P-betalinger, sier Höglund i en artikkel publisert av P27.

Det er lett å tenke seg at Swish, til tross for å være mindre enn Vipps, vil kunne ønske seg å utfordre Vipps i de tre hjemlandene.

– P27 er på en veldig interessant reise som vi tror vil åpne en rekke muligheter for oss i fremtiden, sier Höglund .

– Vi trenger infrastrukturpartnere som P27, sier han.

Jobber som valutamegler i Bergen: – Det er rart at ikke flere ønsker å jobbe i byen med landets beste finansutdanning

Har doblet antall ansatte i privat banking på Vestlandet: – Mangel på kvalifisert arbeidskraft kan begrense veksten i markedet

Fremtind reparerte luksusbil for en halv million kroner – må ut med 300.000 kroner ekstra for verdiforringelse

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også