FinansWatch

Astat bestemte seg for konkurs – ble reddet

Selskapet som hentet tre millioner for bare noen måneder siden har nå bare én ansatt igjen. Nå skal det bygges en spisset versjon av Astat.

Gründer Axel Hunter er nå eneste ansatt igjen i fintechselskapet Astat, etter at selskapet måtte permittere de ansatte da de var klare for konkurs i mai. | Foto: Sebastian Holsen

Fintechselskapet Astat, som vil kombinere finansiell administrasjon, regnskap og banktjenester for små og mellomstore bedrifter, bestemte seg i midten av mai for at det var over for selskapet om det ikke kom penger inn før månedens utgang. Pengene kom inn rett før fristen, men selskapet har måttet gjøre endringer.

Gründeren Axel Hunter er eneste person igjen i selskapet, og han skal nå prøve å bygge opp en spisset versjon av selskapet, sier han i et intervju hos Shifter.

– Vi trenger en smart strategi som gir kundevekst uten at jeg bruker noe særlig med penger. Når vi nå har fått en andre sjanse, gjeldet det å trå forsiktig i gjenoppbygningen, sier Hunter til avisen.

Bak kapitalinnskuddet var det en rekke eksisterende investorer, med Ingar Bentsen i The Factory og Tom Thorsen i spissen. Investorene fikk styreplasser og større innflytelse i selskapet etter at de gikk inn med et millionbeløp og reddet selskapet.

Nå skal Astat fokusere seg mer mot det de kaller «creatives», altså frilansere innen kreative yrker. Mennesker som gjør forretning, men som ikke ser på seg selv som personer som driver forretning.

Folkefinansiering ikke nok

I november hentet Astat tre millioner kroner i en folkefinansieringskampanje hos Dealflow, som da ikke viste seg å bli nok.

Ved utgangen av sommeren i fjor fortalte Hunter til FinansWatch at selskapet ville være det samme for bankbransjen, som Foodora er for serveringsbransjen.

– Det er en tjeneste som gjør ting lettere. Vi har kommunikasjon med flere bedrifter som er interessert i å prøve Astat og som vi rolig innrullerer i våre tjenester. Mange av dem virker frustrert over de eksisterende finanstjenestene i markedet, sa Hunter da.

Til Shifter sier han nå at han er åpen for flere ting fremover, om det skal være å få tilbake de omtrent 800 kundene som var innom, rigges for fusjon eller om det blir salg.

Astat vil hente penger gjennom folkefinansiering

Fixrate vil bli en fundingplattform for lokalbankene

Nordiske Vipps lar vente på seg: – Tar lenger tid enn det vi hadde forventet

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch