Fintech-klynge får ny leder

Den tidligere lederen for kundeopplevelser i Sbanken (Skandiabanken) og gründer av Monobank blir ny leder for NCE Finance Inovation.
Ttyreleder Bjørg Marit Eknes sier hun er svært fornøyd med å ha fått med seg Bent Gjendem som ny leder for NCE Finance Innovation.
Ttyreleder Bjørg Marit Eknes sier hun er svært fornøyd med å ha fått med seg Bent Gjendem som ny leder for NCE Finance Innovation.

NCE Finance Innovation har i dag 100 medlemsbedrifter fordelt blant de største byene i landet, og omfatter alt fra oppstartsbedrifter til akademia og etablerte finansaktører.

Bent Gjendem blir nå ny klyngeleder. Han er tidligere leder for kundeopplevelser i Sbanken (Skandiabanken) og gründer av Monobank. Han har også vært sentral i etableringen og utviklingen av klyngen siden oppstart i 2017, og har bred erfaring fra både finans, teknologi og entreprenørskap, ifølge NCE Finance Innovation.

– Vi er svært fornøyde med at Bent har takket ja til å bli den neste klyngelederen i NCE Finance Innovation. Han var blant ildsjelene som stiftet klyngen i sin tid, og kjenner organisasjonen godt. Bent har bred erfaring fra finansbransjen og er en inspirerende og inkluderende leder, sier styreleder Bjørg Marit Eknes i en pressemelding.

– NCE Finance Innovation har klart å skape et unikt miljø for samarbeid og åpenhet mellom medlemsbedrifter som i flere tilfeller også er konkurrenter, og jeg ser frem til å ta fatt på arbeidet med å videreutvikle dette, sier Gjendem.

Han har lenge jobbet tett med klyngeadministrasjonen, og har god kjennskap til bransjen og klyngens arbeid, og er nå klar for å videreutvikle organisasjonens strategi og posisjon som den sentrale fintech-aktøren i Norge, heter det blant annet i meldingen.

Gjendem vil formelt inntre i rollen 1.august 2022.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også