Firi må kutte kostnader – og ansatte

Endringer i markedet gjør at kryptobørsen Firi må fokusere mer på lønnsomhet fremover. Det betyr store kostnadskutt, inkludert kutt av et «betydelig» antall stillinger.
Gründer og adm. dir. Thuc Hoang i Firi. | Foto: Firi
Gründer og adm. dir. Thuc Hoang i Firi. | Foto: Firi

Etter det FinansWatch erfarer ønsker investorene i kryptobørsen Firi at selskapet øker lønnsomheten fremover. Den siste tids markedsuro, som i stor grad også har truffet kryptovaluta, gjør at investorer og styre ønsker en mer balansert lønnsomhetsmodell i selskapet.

Kravet kommer samtidig med at Firi er i ferd med å hente inn mer kapital fra investorer.

– Markedet endrer seg, og da må vi også endre oss for å stå rustet mot de store svingningene. Det gjør at vi vil prioritere å nå lønnsomhet raskere enn hva vi tidligere planla, noe som betyr kostnadsreduksjoner og dessverre færre antall ansatte fremover. Vi vil jobbe tett sammen med våre kollegaer for å løse situasjonen på en best mulig måte, sier Thuc Hoang, administrerende direktør i Firi til Shifter.

Planen for kostnadskutt vil inkludere at noen av de 65 ansatte i selskapet blir overflødige. Hvor mange, og i hvilke avdelinger er ikke kjent. Men det skal være snakk om «betydelig færre».

Vokser og krymper

Det er bare tre måneder siden Firi utvidet virksomheten og etablerte seg i Danmark. Høsten 2021 rekrutterte de også mange nye ansatte, som nå kanskje blir permittert etter et drøyt halvår.

– De fleste avdelinger blir mindre, men vi fortsetter å være det enkleste og tryggeste alternativet for kryptoinvesteringer, og fokuset på sikkerhet og compliance er uforandret, sier Marius Høgevold, driftssjef i Firi til Shifter.

Denne uken har også flere internasjonale kryptoselskaper varslet om nedskjæringer. Mest sentral er den børsnoterte kryptobørsen Coinbase, som er en av de største og mest etablerte aktørene internasjonalt. Coinbase skal kutte 18 prosent av sine stillinger.

Firi har i løpet av 2022 vært på utkikk etter ny kapital og nye investorer. Totalt skal det være snakk om 60 millioner kroner, hvor mediekonsernet Schibsted allerede har gått inn med 40 millioner kroner i det norske kryptoselskapet. Mye tyder på at det nå er langt vanskeligere å få investorer til virksomheter i kryptovaluta.

Norsk kryptoplattform trosser nedgang i markedet

SR-Bank overtar deler av Swedbanks forpliktelser i Norge

Intensjonsavtale om etablering av nordisk krypto-fond: – Enkel måte å bli eksponert mot krypto på

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også