FinansWatch

Fire menn pågrepet etter fysisk innbrudd i datasenter som utvinner kryptovaluta

Utstyr for rundt 2 millioner kroner ble stjålet fra teknologiselskapet Bitfury i Mo i Rana. Nå er fire menn pågrepet.

Bitfury investerte 35 millioner amerikanske dollar da de etablerte datasenteret i Mo Industripark i 2018. Bitfury regnet med at strømforbruket vil være på 350 GWh årlig da senteret ble etablert. | Foto: Bitfury / PR

I slutten av april klippet noen seg gjennom et gjerde og brøt seg inn i datasenteret hvor Bitfury utvinner kryptovaluta. Nå er fire menn i 20-årene pågrepet, skriver Adresseavisa.

– Uvedkommende har tatt seg inn hos Bitfury og stjålet store mengder datautstyr som brukes til utvinning av kryptovaluta, sier politiadvokat i Nordland politidistrikt, Marthe Brun Farholm, til Adresseavisa.

Hun vil ikke kommentere hva politiet tror utstyret skulle brukes til. Politiet har også gjort beslag i noe som de tror stammer fra innbruddet.

Datasenterleder hos Bitfury, Eirik Solfjeld, opplyser til Adresseavisa at de regner med å være frastjålet verdier for rundt to millioner kroner. Han forklarer også et de oppdaget en utleiebil fra et firma som ikke operer i Mo i Rana, da de gikk gjennom video fra overvåkingskameraene.

– De har klippet seg gjennom gjerdene våre. Deretter brøt de seg inn i containerbygget og forsynte seg. De holdt vel på i 15-20 minutter, sier Solfjeld, til Adresseavisa og legger til at de 16 maskinene som ble stjålet er på størrelse med en liten stasjonær pc.

Det var Rana Blad som omtalte tyveriet først.

Sterk vekst i antall fintech-selskaper

Lendo kjøper banksammenligningstjeneste: – Ingen konkrete planer om å flytte tjenesten til Norge

Flytter nett- og mobilbank til skyen: – Det gir oss tilgang til en ny verktøykasse

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch