Quantfolio første fintechselskap med medlemskap i FinAut

Fintechselskapet ønsker samme standard på robotrådgivning som ved tradisjonell rådgivning.
Illustrasjonsfoto av robot og menneske. | Foto: Colourbox
Illustrasjonsfoto av robot og menneske. | Foto: Colourbox

Det bergensbaserte fintechselskapet Quantfolio leverer «AI-in-a-Box»-komponenter til banker og formueforvaltere med digital tilstedeværelse. Nå blir selskapet det første fintechselskapet med medlemskap hos Finansnøringens autorisasjonsordninger (FinAut), skriver FinAut på sine sider.

– Samarbeidet med FinAut bidrar til at vi kan tilpasse Quantfolios rådgivningsløsninger til retningslinjer og bransjenormer knyttet til blant annet «God skikk». Som Fintech-selskap får vi tilgang til FinAuts sjekklister for robotrådgivning gjennom vårt medlemskap. Vi ønsker gjennom medlemskapet å være med på å gi innspill og videreutvikle standardene for rådgivning i samarbeid med FinAut og FinAuts medlemsbedrifter. Det er viktig for bransjen at digital rådgivning holder samme standard som tradisjonell rådgivning, for å opprettholde forbrukernes tillit, sier produktsjef i Quantfolio, Bjørnar Mundal.

FinAut ser frem til et samarbeid med fintechselskapet, og tror samarbeidet vil gi lærdom om hvordan fintechselskaper jobber.

– Vi er glade for å ønske Quantfolio velkommen som medlem av FinAut. Medlemskapet vil i tillegg til å sikre kompetanse, øke kvalitet, og bygge tillit hos forbrukerne, tilføre FinAut økt kompetanse om hvordan fintech-selskaper jobber mot finansnæringen, sier administrerende direktør Siv Seglem i FinAut.

Instabank om Lunar-tilbudet: – En «perfect match»

Forbrukertilsynet: Kjent problemstilling at kjendiser blir misbrukt i reklamer for krypto

Inkassoselskap om sanering av Efaktura 1.0: – Vil bli færre inkassosaker

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også