Finanstilsynet slutter seg til europeisk advarsel mot kryptovaluta

Europeiske finansmyndigheter mener kryptovaluta er uegnet som investering for forbrukere som ikke er tilstrekkelig kjent med forskjellene mellom kryptovaluta og tradisjonelle valutaer.
Illustrasjonsbilde. Finantilsynet advarer norske forbrukere mot å investere i kryptovaluta. | Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714
Illustrasjonsbilde. Finantilsynet advarer norske forbrukere mot å investere i kryptovaluta. | Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

De europeiske finanstilsynsmyndighetene har nylig publisert en felles uttalelse om kryptovaluta hvor de advarer forbrukere mot å investere i slik valuta på grunn av høy risiko og mangel på regulerte sikkerhetsnett.

Finanstilsynet skriver i en melding mandag at de slutter seg til advarselen.

«Forbrukere bør være oppmerksomme på risikoen for økonomiske tap ved investeringer i virtuell valuta eller andre instrumenter med eksponering mot slike. Forbrukere oppfordres også til å være oppmerksomme på risikoen for villedende annonser, inkludert via sosiale medier og fra såkalte influensere. Varsomhet bør i alle tilfeller utvises dersom det loves rask og høy avkastning, og særlig der det høres «for godt ut til å være sant»», skriver Finanstilsynet på sine nettsider.

I tillegg til å advare mot høy risiko og mulighet for tap, påpeker Finanstilsynet at kryptovaluta ikke er omfattet av de beskyttelsestiltakene som regulerte finansielle tjenester har og at de som eier kryptovaluta har liten rettslig ryggdekning dersom de skulle bli utsatt for en svindel eller følger ukvalifiserte råd.

Norsk kryptobørs gjør entré i Danmark - satser på 100.000 brukere på ett år

EU godkjenner fintech-kjøp

Lunar henter 70 millioner i ny kapital

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også