Norsk fintechselskap vil tilby banktjenester for nordmenn i Sør-Europa

Bueno er et norsk selskap som vil tilby banktjenester for norske boligeiere i Spania, og etter hvert Portugal og Frankrike.
Buenos Mastercard-kort. | Foto: Bueno.
Buenos Mastercard-kort. | Foto: Bueno.

Bueno er en plattformtjeneste eid av det norske fintechselskapet Bueno Group AS. Selskapet fra Bergen retter seg mot kunder i Europa, og har nå lansert en plattform rettet mot nordiske boligeiere i Spania.

Selskapet skriver i en pressemelding at plattformen blir første bankutfordrer med kontoer utstedt på det lokale banknettverket, Iberpay. Videre skriver selskapet at plattformens spanske IBAN-kontoer har full støtte for lokale betalinger og direkte trekk av regninger.

Bueno har ikke bankkonsesjon selv, men tilbyr løsninger. Med Bueno Mastercard tilbyr selskapet et alternativ til tradisjonelle spanske banker, for nordiske og engelske kunder.

Selskapet skriver i pressemeldingen at de i første omgang fokuserer på de to millioner utlendingene som eier bolig i Spania. Inkluderer man Frankrike og Portugal passerer markedet 2,9 millioner boligeiere, med om lag 100.000 nysalg per år.

«Dette gir et markedsgrunnlag på størrelse med hele det norske boligmarkedet i antall boligsalg per år og årlig omsetning. Fra 2023 øker selskapet tilstedeværelsen i de lokale markedene i Spania, Frankrike og Portugal, rettet mot de som eier feriebolig i eget land, og utvider med det markedet til ni millioner boligeiere.», skriver Bueno i pressemeldingen.

Selskapet skriver at de forventer 350.000 kunder innen utgangen av 2025.

Danske Bank skal granske 27.000 inkassosaker for mulige feil

Fintech-selskapet Zwipe: – Har lagt grunnlaget for suksess i 2022

Janson mener bredde og samarbeid vil prege norske banker framover: – Det første vi må gjøre er å definere hvem som er fiendene våre

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også