FinansWatch

Kryptovault bruker energien på å tørke ved

Det er store mengder strømforbruk og det blir varmt inne i de store datalagrene som utvinner krypto. Dermed har Kryptovault inngått en avtale for å tørke ved.

Illustrasjonsbilde. I dette datasenteret på Hønefoss brukes varme fra utvinning av kryptovaluta til å tørke ved for lokale vedleverandører som opplever økt pågang denne vinteren. | Foto: Kryptovault

Strømprisene har vær skyhøye de siste månedene. Det har gjort at etterspørselen etter ved har gjort tilsvarende. Datasenteret Kryptovault bruker overskuddsvarmen i sitt datasenter til å tørke ved for vedprodusenten Varma, skriver E24.

Forrige uke ble det skrevet at kryptoutvinnere bruker enomre mengder på strøm. Det betyr også at det blir varmt hos datasentrene. E24 skriver at det inne i anlegget til Kryptovaul på Hønefoss blir mellom 40 og 60 grader.

Derfor har kryptoutvinningsselskapet som utvinner Bitcoin satt opp containere utenfor senteret sitt, som får tilført varmen fra datasenteret.

– Vi syntes det var en veldig god idé, og hadde faktisk tenkt på å kunne gjøre sånne typer prosjekter, sier Kjetil Hove Pettersen, administrerende direktør i Kryptovault.

Vedtørkingen har foregått helt siden 2018 og Varma mener de snylter på det høye strømforbruket til Kryptovault, men gir godvilje tilbake.

Finans Norge vil ha endringer i lovforslag om forsikringssalg

DNB: Stor økning i antall svindelforsøk under pandemien

Økokrim: – I fjor var det fire domfellelser for overgrep mot barn som startet med meldinger om mistenkelige transaksjoner 

Mer fra FinansWatch

– Norske Fintechs bør satse internasjonalt

Finansforbundet har kartlagt den økonomiske utviklingen blant norske fintech-selskaper. Konklusjonen er at det er tøft å lykkes som norsk fintech, men at det er betydelig vekst i omsetning for aktørene, og at det er mange som virkelig satser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch