Vipps: Snudde kritikk til pris på fire år

I 2017 fikk Vipps kritikk for manglende universell utforming i appen sin. Nå har de fått en designpris fra Doga (Design og arkitektur Norge) for samme tema.
Illustrasjonsbilde. Vipps-appen er bygget helt om for bedre universell utforming. | Foto: PR/Vipps
Illustrasjonsbilde. Vipps-appen er bygget helt om for bedre universell utforming. | Foto: PR/Vipps

Dette skriver Finansfokus.

Kritikken, som kom fra Likestillings og diskrimineringsombudet handlet om mangel på tekst til tale i appen og lite tilgjengelig utforming. Siden det er appen designet om i alle ledd.

– Vi etablerte et samarbeid med Blindeforbundets IKT-nettverk og fikk i stand brukertester. På den tiden visste vi lite om universell utforming og ulike gruppers behov. Vi hadde mest forholdt oss til å lese ulike rapporter om temaet. Det ble en øyeåpner da vi så hvordan det fungerte i brukertestene. Folks ulike mønstre og lignende måtte kartlegges, for at appen skulle virke optimalt. I tillegg gjorde mangelen på voiceover det hele veldig vanskelig, sier Max Schrøder, sjefsdesigner i Vipps til Finansfokus.

Blant virkemidlene Vipps har tatt i bruk er å utnytte tilgjengelighetsfunksjonene som allerede er bygget inn i telefonene. I tillegg er appen nå bygget opp slik at hvert skjermbilde har én oppgave.

Nye regler legger til rette for vekst i folkefinansiert eiendom

Kryptobørsen Firi har nær syv milliarder i handelsvolum i år

Sparebanken Sør først ute med «ID-sjekk»: – Skaper trygghet og sparer tid 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter