FinansWatch

Betaling til bedrifter vokser for Vipps

I 2021 har antall Vipps-betalinger mer enn doblet seg, og det er betalinger til bedrifter som øker for betalingstjenesten.

I september mer enn doblet antallet bedriftsbetalinger med Vipps fra i fjor. | Foto: PR/Vipps

Vipps startet som en enkel betalingstjeneste mellom venner, men det er nå blitt langt mer enn bare det. Vipps skriver i en pressemelding at det kommer frem i kvartalsrapporten at betalinger til bedrifter er et område hvor folks betalingsvaner endrer seg raskt.

– I årets første måned steg antallet transaksjoner gjort med Vipps med 28 prosent, sammenlignet med januar i 2020. Utover i 2021 skjøt bedrifts-vippsing fart, og i september hadde antallet mer enn doblet seg. Det gir en vekst på nesten 100 prosent, sammenlignet med september i fjor. Nå utgjør betaling til bedrifter hele 40 prosent av alle transaksjoner med Vipps, sier kommersiell leder Vegar Wikhammer Heir i Vipps, i meldingen.

Han mener videre at de økende tallene viser en større trend for elektroniske betalingsmåter, der nordmenn forventer at betalingen skal være rask, sikker og enkel.

Antall bedrifter som benytter seg av Vipps øker også. Vipps skriver at antallet utsalgssteder som tilbyr å betale med Vipps doblet seg fra juli 2020 til juli 2021.

Wikhammer Hei forteller at det betyr at så mange som 40 nye butikker skaffet seg Vipps hver eneste arbeidsdag.

Finance Innovation mener lovgivningen henger etter: – Det vil være en bremsekloss for innovasjon

Lunar bank: Har rustet oss kraftig opp på hvitvaskingsområdet

Vipps utsatt for angrep 

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch