FinansWatch

Monner Crowd har doblet utlånene

Tidligere i år ble det kjent at Monner deltes i to, hvor Gründer og Crowd skulle gå hver sin vei. Nå kan Monner Crowd vise til en dobling i utlån.

Jarle Holm (til v.) tok gründerdelen av Monner med seg og ble en del av eieren Sparebank 1 SR-bank. Dybdahl byttet ut rollen som kommersiell direktør i det samlede Monner, og ble administrerende direktør i Monner Crowd. | Foto: Monner

I et intervju hos Shifter forteller Marius Dybedahl, som var kommersiell leder for det samlede Monner, nå administrerende direktør i Monner Crowd, at delingen var en del av en lengre strategi.

I første halvår har Monner Crowd vokst med rekordfart. Selskapet formidlet utlån til eiendomsprosjekter for 160 millioner kroner totalt så langt. Til sammenligning sto hele 2020 for 150 millioner kroner.

Til Shifter sier Dybedahl at han tror det er mulig med nok en dobling før året er omme.

– Delingen var godt planlagt og en del av en lengre strategi. Allerede i fjor høst påbegynte vi en rendyrkning av virksomheten inn mot eiendom. Det er der veksten er, sier han.

Han forteller videre at selskapet har mye strengere regler i tillegg, som gjør at flere kunder har fått nei, og at bedriftslån er blitt faset ut av porteføljen. Dette på grunn av et økt fokus på risiko.

Nå ser han frem til en eventuell regelendring for folkefinansieringsselskaper, som Verdipapirutvalget er i ferd med å utarbeide, og mye potensiale.

– Den regelen begrenser oss uten tvil på en del større prosjekter på over 15 millioner kroner. Jeg blir ikke overrasket om folkefinansiering av eiendomslån kan nå 50-gangen i løpet av den kommende tiårsperioden, sier Dybdahl.

Mener nye regler kan bli en gamechanger for crowdfunding til eiendom

Har folkefinansiert eiendom for en halv milliard i år – ser frem til strengere regulering

Fundingpartner trenger kompetanse for å skalere opp: – Markedet er støvsugd for progammerere 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch