Betalingsselskapet Square vil kjøpe australske Afterpay

Twitter-sjef Jack Dorsey er også sjef for betalingsselskapet Square. Nå vil selskapet betale 255 milliarder kroner for Afterpay.
Foto: Colourbox (illustrasjonsbilde)
Foto: Colourbox (illustrasjonsbilde)

Dette er et av de største oppkjøpene innen fintech hittil, skriver Shifter.

Betalingsselskapet Square har inngått en avtale om å kjøpe den australske etterbetalingstjenesten Afterpay for rundt 29 milliarder dollar.

– Square og Afterpay har same mål. Vi har bygd vår foretning for å gjøre det finansielle systemet mer rettferdig, tilgjengelig og inkluderende. Afterplay er blitt en troverdig merkevare I tråd med disse prinsippene, uttaler Jack Dorsey i en melding, gjengitt av Financial Times.

Afterpay ble grunnlagt i 2015 og lansert i Amerika i 2018.

– Det er en dyr handel, men markedet for etterbetalingstjenester vokser veldig raskt. Det gir mening for Square å ta en stor andel i dette, sier detaljanalytiker Neil Saunders til Finanacial Times.

– Afterpay har allerede hatt noe suksess med sin ekspansjon i USA, men Square kan akslerere utviklingen ved å intergrere Afterpay i sin betalingsinfrastruktur, legger Saunders til.

Ifølge CNN vil oppgjøret skje gjennom at Square utsteder nye aksjer i selskapet, som gjør at Afterpay-eierne vil sitte igjen med rundt 18,5 prosent av det nye selskapet.

Transaksjonen er ventet å være fullført i løpet av første kvartal i 2022.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også