FinansWatch

Betalingsselskapet Square vil kjøpe australske Afterpay

Twitter-sjef Jack Dorsey er også sjef for betalingsselskapet Square. Nå vil selskapet betale 255 milliarder kroner for Afterpay.

Foto: Colourbox (illustrasjonsbilde)

Dette er et av de største oppkjøpene innen fintech hittil, skriver Shifter.

Betalingsselskapet Square har inngått en avtale om å kjøpe den australske etterbetalingstjenesten Afterpay for rundt 29 milliarder dollar.

– Square og Afterpay har same mål. Vi har bygd vår foretning for å gjøre det finansielle systemet mer rettferdig, tilgjengelig og inkluderende. Afterplay er blitt en troverdig merkevare I tråd med disse prinsippene, uttaler Jack Dorsey i en melding, gjengitt av Financial Times.

Afterpay ble grunnlagt i 2015 og lansert i Amerika i 2018.

– Det er en dyr handel, men markedet for etterbetalingstjenester vokser veldig raskt. Det gir mening for Square å ta en stor andel i dette, sier detaljanalytiker Neil Saunders til Finanacial Times.

– Afterpay har allerede hatt noe suksess med sin ekspansjon i USA, men Square kan akslerere utviklingen ved å intergrere Afterpay i sin betalingsinfrastruktur, legger Saunders til.

Ifølge CNN vil oppgjøret skje gjennom at Square utsteder nye aksjer i selskapet, som gjør at Afterpay-eierne vil sitte igjen med rundt 18,5 prosent av det nye selskapet.

Transaksjonen er ventet å være fullført i løpet av første kvartal i 2022.

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch