FinansWatch

Professor: I tvil om fusjonen stanser techgigantene

En forsker på det digitale betalingsmarkedet sier seg enig i at fusjonen mellom de nordiske mobilbetalingstjenestene Vipps, Mobilepay og Pivo var nødvendig.

VIPPS TENKER STORT, MEN ER DET STORT NOK? – Ambisjonen er å skape Europas beste og mest omfattende digitale lommebok uttalte selskapet da fusjonen ble kjent | Foto: Gorm Kallestad / NTB

Professor Jan Damsgaard ved Copenhagen Business School (CBS) er enig i at de nordiske mobilbetalingstjenestene måtte slå seg sammen. Han er derimot i tvil om hvorvidt trioen vil bli sterk nok til å stå imot giganter som Apple Pay og Google Pay.

Bakgrunn: Danske Banks Mobilepay, Vipps og finske Pivo slår seg sammen

- Fusjonen gir dem et bolverk. Hvis de hadde forblitt hver for seg, hadde det bare vært et spørsmål om tid før de hadde blitt plukket opp av de store systemene. Men om det er tilstrekkelig, er jeg mer i tvil om, sier Jan Damsgaard til FinansWatch.dk.

Han argumenterer for at teknologigigantene har flere trumfkort på hånden som nye Vipps ikke kan konkurrere med. Det mest innlysende utover at de har mange flere brukere er at Google og Apple ikke skal tjene penger på betalinstjenestene sine.

 - De har et helt økosystem av apper, og tjener penger noen steder mens de taper penger andre steder. For dem er det økosystemet som helhet som skal gi overskudd, og så kan de fordele utgiftene på en milliard brukere. Det gir dem muligheter til å tilby denne tjenesten som en ekstra tilnærmet gratis tilleggsytelse, sier Damsgaard.

 

Dette er de nye nordiske lekekameratene

Vipps-sjef: Sammenslåingen handler om e-handel

Tross massiv suksess ble Mobilepay aldri lønnnsomt 

Mer fra FinansWatch

– Norske Fintechs bør satse internasjonalt

Finansforbundet har kartlagt den økonomiske utviklingen blant norske fintech-selskaper. Konklusjonen er at det er tøft å lykkes som norsk fintech, men at det er betydelig vekst i omsetning for aktørene, og at det er mange som virkelig satser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch