Vipps: Positive til forskning på ID-tyveri

Med støtte fra et tyvetall partnere i privat og offentlig sektor, og et budsjett på over 40 millioner kroner, skal en gruppe forskere skaffe mer kunnskap om bruk og misbruk av digital identitet. Det kan spare bankene for store erstatningssaker.
Kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes i Vipps er positiv til det nye initiativet, støttet med 25 millioner kroner av Norges forskningsråd. | Foto: Vipps
Kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes i Vipps er positiv til det nye initiativet, støttet med 25 millioner kroner av Norges forskningsråd. | Foto: Vipps

Vipps, som eier BankID, den mest utbredte e-signaturen i Norge, hilser forskningsprosjektet velkommen.

– Det er flott at det blir samlet inn mer data på svindel og misbruk, med og uten BankID. Vi er positive til alle initiativ som bidrar til økt sikkerhet rundt digitale løsninger, og bidrar gjerne inn i prosjektet dersom de ønsker dialog med ressurser hos oss, sier kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes til Dagens Næringsliv, og legger til:

– Norges befolkning er blant de aller mest digitale i verden, og da er det viktig å bygge enda mer forståelse og kunnskap om sikkerhet, svindel og misbruk.

Det siste halvåret har en ny finansavtalelov, som tydeliggjør bankenes ansvar, kommet på plass. I tillegg reverserte Høyesterett sist høst en dom mot en mann som var dømt til å betale erstatning til banken – etter at han var utsatt for BankID-svindel. Begge deler kan medføre at færre av dem som er utsatt for BankID-svindel blir erstatningsansvarlig overfor bankene.

Håpet er at forskningen vil bidra til at færre opplever identitetstyveri, bedre rettssikkerhet for ofrene, samt økt tillit til elektroniske signaturer og dermed reduksjon av den samfunnsmessige risikoen.

Horde rekrutterer ikke med hjemmekontor som utgangspunkt

Nets: Fra Rommen til Milano

Vipps: Det viktigste for oss som fintech-selskap har vært å bruke de siste årene til å finne vår posisjon 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også