FinansWatch

DNB Ventures har bare investert 100 av sine tilmålte 250 millioner

DNB Ventures er DNBs virksomhet for investeringer i oppstartsselskaper innen fintech. Nå er det nærmere to år siden de gikk inn i et nytt selskap.

DNB-kontoret i Bjørvika i Oslo. | Foto: PR/DNB

DNB Ventures ble stiftet i 2018 med en pengesekk på 250 millioner kroner som skulle investeres i gründerbedrifter innen fintech. Det første året investerte selskapet i Fundingpartner, Luca Labs, Payr, Nordic API Gateway og Unite Living.

Opprinnelig var det da brukt 70 millioner av de 250 på investeringer, men en runde nummer to i Nordic API Gateway fikk summen opp i 100 millioner kroner. Siden har det vært stille.

– [...] Jeg skjønner at det at vi ikke har gjort noen investeringer kan oppfattes som at vi har vært i dvale, men vi har ikke det. Vi er fremdeles veldig åpne for investeringer, sier Rasmus Figenschou, konserndirektør for Payments & Innovation i DNB til Shifter.

Han sier at DNB ikke er restriktive med investeringene, men at det er mye som skal passe før de går inn i et selskap.

– Det er ikke slik at vi aktivt sitter og holder tilbake penger. Det er rett og slett at vi må se etter de riktige mulighetene når vi skal se etter de neste investeringene. Vi har sett nøye på ganske mange selskaper i denne perioden, men så langt har ingen blitt godkjent av vår investeringskomite, sier Figenschou, som også nevner at koronapandemien har påvirket både risiko- og investeringsviljen generelt.

Horde inngår nye avtaler: – Vi ønsker at banken deler litt av verdiskapningen med kundene

Kredinor: Får raskere betalt med «betal nå»-lenke i tekstmelding

Regulatorisk sandkasse har tvunget frem nødvendige avklaringer for hvitvaskingsloven 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch